Плов в казані – 10 рецептів приготування на вогнищі і на плиті будинку

З курки

Склад продуктів: кіло пропареного рису Жасмин, 1,5 кіло курятини, півкіло моркви, 130 г урюку, 2 шт. айви, 1.5 ст. рафінованої олії, велика ложка зіри, 4 цибулини, будь-які інші спеції за смаком, велика сіль.

  • Крупа промивається і відварюється до напівготовності.
  • Курка без кісток крупно ріжеться.
  • Три цибулини ріжуться кільцями, моркву – товстою соломкою, плоди айви – на 6-8 частин. Її треба попередньо звільнити від кісточок. Урюк промивається потоком гарячою водою.
  • У розігрітій олії до чорноти смажиться залишилася цибулина, після чого вона викидається.
  • На розпеченому жирі готується основа з підготовлених овочів і курятини.
  • Коли морква розм’якшиться, в казан всипати спеції, сіль, додається айва і урюк. Також вливається трохи окропу.
  • Маса нудиться на повільному вогні 50-60 хвилин.
  • По поверхні основи розрівнюється рис. Виливається ще окріп, рівень якого повинен бути на пару сантиметрів вище крупи. Готується маса на сильному вогні до повного випаровування рідини.

Подається плов з курки з крупно нарізаними свіжими або маринованими овочами.

Дивіться також:  Як приготувати смачне картопляне пюре
Прокрутка до верху