З курки
Склад продуктів: кіло пропареного рису Жасмин, 1,5 кіло курятини, півкіло моркви, 130 г урюку, 2 шт. айви, 1.5 ст. рафінованої олії, велика ложка зіри, 4 цибулини, будь-які інші спеції за смаком, велика сіль.
- Крупа промивається і відварюється до напівготовності.
- Курка без кісток крупно ріжеться.
- Три цибулини ріжуться кільцями, моркву – товстою соломкою, плоди айви – на 6-8 частин. Її треба попередньо звільнити від кісточок. Урюк промивається потоком гарячою водою.
- У розігрітій олії до чорноти смажиться залишилася цибулина, після чого вона викидається.
- На розпеченому жирі готується основа з підготовлених овочів і курятини.
- Коли морква розм’якшиться, в казан всипати спеції, сіль, додається айва і урюк. Також вливається трохи окропу.
- Маса нудиться на повільному вогні 50-60 хвилин.
- По поверхні основи розрівнюється рис. Виливається ще окріп, рівень якого повинен бути на пару сантиметрів вище крупи. Готується маса на сильному вогні до повного випаровування рідини.
Подається плов з курки з крупно нарізаними свіжими або маринованими овочами.