Плов в казані – 10 рецептів приготування на вогнищі і на плиті будинку

Плов в казані на плиті з свинини

Склад продуктів: з цілого кілограму м’якоті свинини і крупи відповідного сорту (Жасмин, Басматі), в такій же кількості беруться і овочі – морква, цибуля, 2 цілі головки часнику, велика ложка крупної солі, суміш перців, соняшникову олію, на мал. ложці барбарису, солодкої паприки, зіри.

  • Очищений рис ріжеться півкільцями. Морквина мельчится довгою соломкою. Її товщина повинна вийти не менше 0,5 див.
  • М’ясо ріжеться середніми шматками.
  • На плиту ставиться казан з олією. У нього відправляється кілька пелюсток лука. Вони повинна просмажиться до насиченого коричневого кольору. Далі потемнілий цибулю викидається, а в ємність викладаються підготовлені овочі. Коли вони підрум’яняться, додається м’ясо.
  • Хвилин через 17 основа заливається 1,5 л гарячої води з сіллю і спеціями. Разом інгредієнти тушкують ще близько півгодини.
  • По поверхні продуктів акуратно розподіляється промитий рис. В крупу занурюється неочищений часник (в різних місцях).
  • Коли рідина опуститься нижче рівня рису, його потрібно зібрати гіркою і накрити тарілкою.
  • Після цього страву готується ще 15-17 хвилин.

Залишилося дістати часник і подати плов з свинини до столу.

Дивіться також:  Грудинка в цибулинні — найсмачніші 5 рецептів
Прокрутка до верху