Плов в казані на плиті з свинини
Склад продуктів: з цілого кілограму м’якоті свинини і крупи відповідного сорту (Жасмин, Басматі), в такій же кількості беруться і овочі – морква, цибуля, 2 цілі головки часнику, велика ложка крупної солі, суміш перців, соняшникову олію, на мал. ложці барбарису, солодкої паприки, зіри.
- Очищений рис ріжеться півкільцями. Морквина мельчится довгою соломкою. Її товщина повинна вийти не менше 0,5 див.
- М’ясо ріжеться середніми шматками.
- На плиту ставиться казан з олією. У нього відправляється кілька пелюсток лука. Вони повинна просмажиться до насиченого коричневого кольору. Далі потемнілий цибулю викидається, а в ємність викладаються підготовлені овочі. Коли вони підрум’яняться, додається м’ясо.
- Хвилин через 17 основа заливається 1,5 л гарячої води з сіллю і спеціями. Разом інгредієнти тушкують ще близько півгодини.
- По поверхні продуктів акуратно розподіляється промитий рис. В крупу занурюється неочищений часник (в різних місцях).
- Коли рідина опуститься нижче рівня рису, його потрібно зібрати гіркою і накрити тарілкою.
- Після цього страву готується ще 15-17 хвилин.
Залишилося дістати часник і подати плов з свинини до столу.