Макові плюшки
Здоба з макової прошарком не менш популярна, ніж її цукрові сестрички. Для випічки можна використовувати готову начинку або приготувати її самостійно. У другому випадку можна бути повністю впевненим у користь булочок і відсутності в випічки різних загусників і шкідливих консервантів.

Склад продуктів для дріжджового тіста і макової начинки:
- 580 мл теплого молока (у тому числі 200 мл для запарювання маку);
- 40 г пресованих дріжджів;
- 260 г цукру (60 г – в тісто і 200 м – у начинку);
- 120 г вершкового масла або маргарину;
- 3 столові яйця;
- 900-1000 г борошна вищого сорту;
- 200 г маку.
Щоб спекти булочки з маковою начинкою необхідно дотримуватися порядку дій:
Аналогічно класичним варіантом замісити тісто. З молока, дріжджів, цукру 60 г борошна приготувати опару. Витримати 20-30 хвилин в теплі.
У розтоплене масло злегка вбити яйця і розмішати здобу до однорідності.
Змішати опару і здобу, ввести муку і замісити тісто, яке буде м’яким і трохи буде липнути до рук. Залишити підходити на годину або трохи більше.
Для начинки закип’ятити молоко, всипати в нього промиті зерна маку і варити все на слабкому вогні п’ять хвилин. Потім прибрати з плити, накрити кришкою і упаривать 60 хвилин.
Розпарений мак відкинути на друшляк, злегка придавлюючи ложкою зцідити зайву рідину. Потім перекласти в чашу блендера, всипати цукор і ретельно перебити. Начинка готова.
Готове тісто розкачати в джгут, розділити на рівні частини, формуючи кульки і розплющуючи в коржі товщиною 3-5 мм.
У кожну заготовку помістити 1-2 чайних ложечки начинки і сформувати булочки формою сердечка.
Вироби перемістити зі столу на деко з пекарської папером.
Любителям глянцевою скоринки на випічці можна змастити яйцем і запекти при 180-200 градусах. Час – 20-30 хвилин.