Манник на молоці з гарбузом у духовці
Манник на молоці з гарбузом в духовці – це дуже яскраві і привабливі ласощі, які будуть актуальні на домашньому і святковому столі. Обов’язково повторіть покроковий десерт. Порадуйте себе ароматною та апетитною солодкою випічкою, яка ідеально доповнить чашку гарячого чаю.
Час готування – 1 година 35 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Манна крупа – 100 гр.
- Гарбуз очищений – 300 гр.
- Молоко коров’яче – 120 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Олія – 20 мл.
- Розпушувач тесту – 1 год.
- Горіх мускатний – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – для змащування.
Процес приготування:
- Відміряємо всі потрібні продукти, зазначені у списку.
- Гарбуз очищаємо від шкірки та насіння, розрізаємо на кубики і занурюємо у невелику каструлю з водою. Доводимо до кипіння і далі проварюємо на тихому вогні близько 25-30 хвилин. Гарбуз повинен добре розм’якшитися.
- У блендер кладемо розм’якшені шматки гарбуза, заливаємо їх молоком і перебиваємо.
- У цю заготовку розбиваємо курячі яйця. Ще раз вмикаємо блендер і збиваємо.
- Отриману суміш переливаємо у зручну для вимішування ємність. Занурюємо сюди манну крупу, мускатний горіх, розпушувач тіста, цукровий пісок та сіль. Розмішуємо.
- Доповнюємо тісто олією, розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин для набухання манки.
- Форму для випікання рекомендується застелити пергаментом та промазати вершковим маслом. Вливаємо тісто.
- Випікаємо пиріг близько 35-40 хвилин за температури 180 градусів.
- Манник на молоці з гарбуза в духовці готовий. Нарізайте частування і спробуйте!