Пишний манник на молоці класичний – 10 простих і дуже смачних рецептів розсипчастого манника на молоці в духовці

Манник на молоці з гарбузом у духовці

Манник на молоці з гарбузом в духовці – це дуже яскраві і привабливі ласощі, які будуть актуальні на домашньому і святковому столі. Обов’язково повторіть покроковий десерт. Порадуйте себе ароматною та апетитною солодкою випічкою, яка ідеально доповнить чашку гарячого чаю.

Час готування – 1 година 35 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 100 гр.
  • Гарбуз очищений – 300 гр.
  • Молоко коров’яче – 120 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Олія – ​​20 мл.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Горіх мускатний – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – для змащування.

Процес приготування:

  1. Відміряємо всі потрібні продукти, зазначені у списку.
  2. Гарбуз очищаємо від шкірки та насіння, розрізаємо на кубики і занурюємо у невелику каструлю з водою. Доводимо до кипіння і далі проварюємо на тихому вогні близько 25-30 хвилин. Гарбуз повинен добре розм’якшитися.
  3. У блендер кладемо розм’якшені шматки гарбуза, заливаємо їх молоком і перебиваємо.
  4. У цю заготовку розбиваємо курячі яйця. Ще раз вмикаємо блендер і збиваємо.
  5. Отриману суміш переливаємо у зручну для вимішування ємність. Занурюємо сюди манну крупу, мускатний горіх, розпушувач тіста, цукровий пісок та сіль. Розмішуємо.
  6. Доповнюємо тісто олією, розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин для набухання манки.
  7. Форму для випікання рекомендується застелити пергаментом та промазати вершковим маслом. Вливаємо тісто.
  8. Випікаємо пиріг близько 35-40 хвилин за температури 180 градусів.
  9. Манник на молоці з гарбуза в духовці готовий. Нарізайте частування і спробуйте!
Дивіться також:  Наполеон класичний - 10 найкращих рецептів у домашніх умовах