Готуємо шарлотку з яблуками в духовці
Брати можна будь-яблука або навіть груші. Цікавіше всього за смаком виходить з кисло-солодкими яблуками, такими як «Антонівка», але і солодкі яблука чудово підійдуть.
1. Яблука очистити від шкірки, вирізати серединку і нарізати часточками. Покласти в глибоку миску і засипати цукром. Відставити, щоб пустили сік.
Сухі інгредієнти потрібно просіяти, щоб тісто вийшло повітряним і однорідним, а пиріг був ніжним. Якщо замість розпушувача брати соду, її потрібно погасити оцтом і додати в борошно, а в яєчну масу після її збивання, перемішати перед додаванням борошна.
2. Борошно змішати з розпушувачем, ванільним цукром, корицею і сіллю. Суміш просіяти один або два рази.
3. Яйця з цукром збивати п’ять – десять хвилин. Маса повинна збільшитися в три рази.
4. Змішати борошно і яєчну суміш до отримання однорідної консистенції. Тісто вийде тягучим.
Найзручніше робити шарлотку в рознімної формі, але підійде будь-яка, навіть деко.