Якщо у вас в будинку є вафельниця тоді ви щаслива господиня, якщо ні, тоді вам обов’язково сподобається цей девайс. Адже завдяки їй ви завжди зможете легко приготувати вафлі для сніданку або просто до чаювання. Ну і, звичайно ж, з вафельних коржів виходить шалено смачний торт. Він готується дуже швидко і легко. Тому читайте нижче докладний рецепт торта і крему для вафельних коржів. Якщо у вас немає вафельниці. Можна купити готові вафельні коржі. Вибирайте коржі не подгорелыми і звертайте увагу, щоб вони не були м’якими. Рецепт крему для вафельних коржів універсальним і підійде для будь-яких домашніх тортиків. Подрібнені горішки можна додавати в сам крем. Не менш смачним буде крем з додаванням тертого шоколаду і будь-який на ваш смак фруктів. Саме тому цей тортик не набридне адже його можна кожен раз подавати з різними смаками. Це буде радувати ваших рідних, і дивувати друзів. Поверхня торта можна полити шоколадною глазур’ю. Для цього необхідно розтопити плитку шоколаду на водяній бані і додати трошки вершкового масла. Злегка остигнула глазур’ю полити торт.
Рецепт вафельного торта з фото
Час виготовлення: 40 хвилин
Кількість порцій: 8 шт.
Для торта потрібно:
- Яйця – 6 шт.
- Борошно – 100 г
- Вершкове масло – 200 г
- Цукру – 1 стакан
- Варена згущене молоко – 1 банка
- Пісне масло
- Какао або шоколад
- Горіхи
Як приготувати вафельний торт
- У глибоку миску розбиваємо всі яйця, додаємо склянку цукру і ретельно розтираємо.
- Потім 100 г вершкового масла необхідно повністю розтопити і додати до яєчної маси.
- Додаємо борошно і ретельно все перемішуємо. Стан тесту повинно вийти, як у густої сметани.
- Готуємо крем, для цього змішуємо варену згущенку з рештою розм’якшеним маслом і ретельно збиваємо за допомогою блендера або міксера.
- Включаємо вафельницю розігріватися і потім промазуємо її трохи олією.
- Викладаємо на поверхню вафельниці три ложки тіста, закриваємо вафельницю і випікаємо.
- Тісто викладаємо по серединці, після того, як ви закриєте кришку вафельниці, тісто саме вирівняється по всій поверхні.
- Час випікання залежить від вашої вафельниці, зазвичай достатньо 1-2 хвилин з кожного боку.
- Випікаємо, таким чином, все тісто, готові вафлі складемо стопкою і остуджуємо.
- Всі нерівні краї вафель обрізаємо, формуючи рівні коржі. Все залежить від вашого бажання, буде цей торт круглим або квадратним.
- Отримані промазуємо коржі кремом і обмазуємо краю торта.
- Між коржами можна викладати шар будь-яких фруктів.
Поверхня посипаємо тертим шоколадом або какао і додаємо трохи подрібнених горіхів.