Рецепти помідорів в томатному соусі

Томати в томатному соусі рецепт

Для консервування придатні маленькі помідорчики подовженої форми діаметром до 4 сантиметрів, а також дрібні круглі томати.

  • Сировина відібрати суворо одного розміру, промити, укласти в стерилізовані банки, залити окропом і витримати кілька хвилин. Потім воду злити.
  • Приступити до підготовки соусу. Для цього великі і стиглі помідори нарізати часточками будь-якої величини, скласти їх в каструлю або таз і поставити на вогонь. Через деякий час помідори пустять сік. Зняти з вогню і пропустити масу через сито. Виходить томатний сік без насіння. Те, що потрібно. Потім знову поставити сік на вогонь, додати сіль і цукор ( по 1 столовій ложці на літр) мелений часник за смаком і трохи прожареного рослинного масла. Сік уварити на третину.
  • Розлити соус по банкам з томатами. Співвідношення укладання: томатів 60, соку 40 відсотків. Накрити підготовленими кришками і стерилізувати в каструлі з нагрітої до 60 градусів водою, банки ємністю 1 літр – 8-9 хвилин.
  • Банки вийняти з каструлі і щільно закупорити їх металевими кришками, перевернути і остуджувати в такому вигляді добу.
  • Дивіться також:  Рецепт курячих фаршированих рулетиків
    Прокрутка до верху