Різдвяний кекс – 9 рецептів випічки до зимових свят!

Імбирне частування на різдво

Різдвяний кекс – це не просто тісто з сухофруктами, але і можливість відкрити для себе нові рецепти його приготування. Наприклад, додати імбир, який додасть десерту неймовірний смак, а головне, аромат.

Інгредієнти:

  • 350 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 15 г розпушувача;
  • 120 г цукру;
  • 80 р меду;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 300 г сухофруктів;
  • 150 г бананів;
  • 120 г горіхів;
  • 30 г какао;
  • 100 мл рому;
  • ч. л. кориці;
  • ч. л. імбиру (свіжого і меленого).

Спосіб приготування:

  • На ніч замочуємо сухофрукти в ромі.
  • Борошно змішати з розпушувачем, какао, сухим імбиром і корицею.
  • Яйця збиваємо з цукром. З’єднуємо їх з борошном і прянощами.
  • Додаємо свіжий імбир, масло, мед і банани, які потрібно попередньо подрібнити блендером до консистенції пюре. Все ретельно перемішуємо разом з начинкою із сухофруктів і горіхів.
  • Випікаємо бісквіт в духовці при температурі 140 градусів 2 – 3 години.

Приготування різдвяного кексу – особливий ритуал, який вимагає часу і трепетного ставлення. Але результат обов’язково порадує і господиню, і всіх, кому доведеться спробувати її кулінарний шедевр.

Дивіться також:  Глазур для кексів — 8 рецептів
Прокрутка до верху