Імбирне частування на різдво
Різдвяний кекс – це не просто тісто з сухофруктами, але і можливість відкрити для себе нові рецепти його приготування. Наприклад, додати імбир, який додасть десерту неймовірний смак, а головне, аромат.
Інгредієнти:
- 350 г борошна;
- 3 яйця;
- 15 г розпушувача;
- 120 г цукру;
- 80 р меду;
- 50 мл рослинного масла;
- 300 г сухофруктів;
- 150 г бананів;
- 120 г горіхів;
- 30 г какао;
- 100 мл рому;
- ч. л. кориці;
- ч. л. імбиру (свіжого і меленого).
Спосіб приготування:
- На ніч замочуємо сухофрукти в ромі.
- Борошно змішати з розпушувачем, какао, сухим імбиром і корицею.
- Яйця збиваємо з цукром. З’єднуємо їх з борошном і прянощами.
- Додаємо свіжий імбир, масло, мед і банани, які потрібно попередньо подрібнити блендером до консистенції пюре. Все ретельно перемішуємо разом з начинкою із сухофруктів і горіхів.
- Випікаємо бісквіт в духовці при температурі 140 градусів 2 – 3 години.
Приготування різдвяного кексу – особливий ритуал, який вимагає часу і трепетного ставлення. Але результат обов’язково порадує і господиню, і всіх, кому доведеться спробувати її кулінарний шедевр.