Різдвяний кекс – 9 рецептів випічки до зимових свят!

З додаванням сухофруктів

Сучасні господині готують різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами дещо інакше. Відмінність у тому, що вони не приділяють процесу приготування стільки часу.

Але для того щоб надати випічці традиційний смак, вони використовують особливий маринад для начинки з алкоголю і міцного чаю.

Інгредієнти:

  • 400 г борошна;
  • 300 г тростинного цукру;
  • 300 г вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 100 г фундука;
  • 100 г мигдалю;
  • 1 кг сушених фруктів;
  • 300 мл алкоголю;
  • прянощі.

Спосіб приготування:

  • Для того щоб насолодитися ароматним десертом, начинку варто підготувати за кілька днів. Для цього беремо будь-які сухофрукти, замочуємо їх в коньяк або ром, перемішуємо і ставимо в холодильник.
  • Горіхи підсушуємо в духовці або на сухій сковороді, подрібнюємо.
  • Масло збиваємо з цукром, потім додаємо у нього яйця. Додаємо в процесі замішування прянощі, розпушувач і борошно. Змішуємо масу з горіхами, сухофруктами і ретельно все перемішуємо.
  • У підготовлену форму викладаємо тісто і випікаємо кекс у духовці при температурі 150 градусів, не менше 3-х годин.
Дивіться також:  Кекс в мікрохвильовці 5 хвилин – 7 швидких і смачних рецептів!
Прокрутка до верху