З додаванням сухофруктів
Сучасні господині готують різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами дещо інакше. Відмінність у тому, що вони не приділяють процесу приготування стільки часу.
Але для того щоб надати випічці традиційний смак, вони використовують особливий маринад для начинки з алкоголю і міцного чаю.
Інгредієнти:
- 400 г борошна;
- 300 г тростинного цукру;
- 300 г вершкового масла;
- 4 яйця;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 100 г фундука;
- 100 г мигдалю;
- 1 кг сушених фруктів;
- 300 мл алкоголю;
- прянощі.
Спосіб приготування:
- Для того щоб насолодитися ароматним десертом, начинку варто підготувати за кілька днів. Для цього беремо будь-які сухофрукти, замочуємо їх в коньяк або ром, перемішуємо і ставимо в холодильник.
- Горіхи підсушуємо в духовці або на сухій сковороді, подрібнюємо.
- Масло збиваємо з цукром, потім додаємо у нього яйця. Додаємо в процесі замішування прянощі, розпушувач і борошно. Змішуємо масу з горіхами, сухофруктами і ретельно все перемішуємо.
- У підготовлену форму викладаємо тісто і випікаємо кекс у духовці при температурі 150 градусів, не менше 3-х годин.