Різдвяний кекс – 9 рецептів випічки до зимових свят!

Готуємо по-англійськи

Для того щоб спекти справжній англійський різдвяний кекс, потрібно за тиждень до приготування десерту, просочити начинку алкоголем. Англійці традиційно використовують ром, бренді, коньяк або херес, а для начинки беруть асорті з темного і світлого родзинок, цукатів і цедри цитрусових. Сьогодні в рецептах часто зустрічаються чорнослив, курага, фініки, і інші сушені фрукти і ягоди.

Інгредієнти:

  • 800 г сухофруктів;
  • 12 яєць;
  • 400 г вершкового масла;
  • 450 г цукру;
  • 600 г борошна;
  • цедра лимона і апельсина;
  • 400 мл рому;

Спосіб приготування:

  • Цукор розтираємо з маслом до утворення пишної піни. Поступово вбиваємо яйця. Додаємо борошно з маленькою ложкою соди або розпушувача. Ретельно замішуємо тісто.
  • В отриману масу додаємо начинку. Крім сухофруктів в тісто можна всипати подрібнені горіхи (мигдаль, фундук і фісташки), а для аромату ввести ваніль і корицю по 1 ч. ложці.
  • У підготовлену форму викладаємо тісто і готуємо в духовці при температурі 140 градусів 2 – 3 години.
Дивіться також:  Апельсиновий кекс – 6 рецептів випікання
Прокрутка до верху