Готуємо по-англійськи
Для того щоб спекти справжній англійський різдвяний кекс, потрібно за тиждень до приготування десерту, просочити начинку алкоголем. Англійці традиційно використовують ром, бренді, коньяк або херес, а для начинки беруть асорті з темного і світлого родзинок, цукатів і цедри цитрусових. Сьогодні в рецептах часто зустрічаються чорнослив, курага, фініки, і інші сушені фрукти і ягоди.
Інгредієнти:
- 800 г сухофруктів;
- 12 яєць;
- 400 г вершкового масла;
- 450 г цукру;
- 600 г борошна;
- цедра лимона і апельсина;
- 400 мл рому;
Спосіб приготування:
- Цукор розтираємо з маслом до утворення пишної піни. Поступово вбиваємо яйця. Додаємо борошно з маленькою ложкою соди або розпушувача. Ретельно замішуємо тісто.
- В отриману масу додаємо начинку. Крім сухофруктів в тісто можна всипати подрібнені горіхи (мигдаль, фундук і фісташки), а для аромату ввести ваніль і корицю по 1 ч. ложці.
- У підготовлену форму викладаємо тісто і готуємо в духовці при температурі 140 градусів 2 – 3 години.