Різдвяний кекс – 9 рецептів випічки до зимових свят!

Німецький різдвяний кекс Штолень

У Німеччині різдвяний пиріг Штолень вважається справжньою візитною карткою великого свята. У переддень Різдва в кожному куточку країни можна купити цей знаменний символ. У честь нього назвали різдвяний ринок Strizelmarkt, де кожен житель і гість може купити німецький кекс Штоллен.

Відмінна риса десерту у використанні великої кількості вершкового масла, тому випічка завжди виходить досить важкою.

Інгредієнти:

  • 400 г масла;
  • 750 р борошна;
  • 220 мл молока;
  • 50 г дріжджів;
  • 200 г цукру;
  • 250 г родзинок;
  • 220 г мигдалю;
  • 70 г цукатів;
  • лимон;
  • щіпка солі, кориця, ванілін.

Спосіб приготування:

  • Перед тим, як випікати сам кекс, за кілька днів потрібно замочити в ромі або коньяку цукати і родзинки.
  • Молоко потрібно трохи підігріти і розвести в ньому дріжджі, додавши трохи цукру. Як тільки опара «підійде», додаємо борошно, масло кімнатної температури, цукор і щіпку солі. Замішуємо тісто.
  • У масу викладаємо начинку з цукатів, родзинок і подрібнених горіхів. Додаємо прянощі, сік і цедру одного лимона. Добре замішуємо тісто, воно повинно вийде важким і щільним. Залишаємо на 3 години.
  • Підготовлену форму заповнюємо тістом і випікаємо кекс при 180 градусах 40 – 50 хвилин.

Готовий десерт просочуємо вершковим маслом і посипаємо цукровою пудрою.

Дивіться також:  Кекс в мікрохвильовці 5 хвилин – 7 швидких і смачних рецептів!
Прокрутка до верху