Різдвяний кекс Белоника
Ніка Білоцерківська, автор відомих кулінарних книг і власниця кулінарної школи у Франції також пропонує свій рецепт різдвяного кексу.
Інгредієнти:
- 700 г сухофруктів;
- 2 яйця;
- 100 г борошна;
- ½ Пачки вершкового масла;
- 1 ст. ложка темної патоки;
- 50 г мигдалю;
- 1 ч. л. збору прянощів, щіпка солі.
Спосіб приготування:
- Готуємо начинку. Беремо інжир, курагу, світлий і темний родзинки, сушену вишню і полуницю. Все подрібнюємо, додаємо трохи свіжовичавленого апельсинового соку і 100 мл лікеру Vena tallinn включно<. Розмішуємо і залишаємо на кілька годин.
- За допомогою міксера збиваємо масло з перемеленим мигдалем, додавши ½ частину борошна.
- У рівних пропорціях висипаємо прянощі: корицю, кардамон, мускатний горіх, гвоздику і цедру лимона.
- Окремо збиваємо яйця з цукром і патокою (замість неї можна взяти мед або вишневий сироп).
- З’єднуємо збите масло з яйцями, додаємо борошно, начинку і добре все перемішуємо.
- У змащену форму викладаємо тісто, випікаємо 2 – 3 години при температурі 140 градусів.