Різдвяний кекс – 9 рецептів випічки до зимових свят!

Різдвяний кекс Белоника

Ніка Білоцерківська, автор відомих кулінарних книг і власниця кулінарної школи у Франції також пропонує свій рецепт різдвяного кексу.

Інгредієнти:

  • 700 г сухофруктів;
  • 2 яйця;
  • 100 г борошна;
  • ½ Пачки вершкового масла;
  • 1 ст. ложка темної патоки;
  • 50 г мигдалю;
  • 1 ч. л. збору прянощів, щіпка солі.

Спосіб приготування:

  • Готуємо начинку. Беремо інжир, курагу, світлий і темний родзинки, сушену вишню і полуницю. Все подрібнюємо, додаємо трохи свіжовичавленого апельсинового соку і 100 мл лікеру Vena tallinn включно<. Розмішуємо і залишаємо на кілька годин.
  • За допомогою міксера збиваємо масло з перемеленим мигдалем, додавши ½ частину борошна.
  • У рівних пропорціях висипаємо прянощі: корицю, кардамон, мускатний горіх, гвоздику і цедру лимона.
  • Окремо збиваємо яйця з цукром і патокою (замість неї можна взяти мед або вишневий сироп).
  • З’єднуємо збите масло з яйцями, додаємо борошно, начинку і добре все перемішуємо.
  • У змащену форму викладаємо тісто, випікаємо 2 – 3 години при температурі 140 градусів.
Дивіться також:  Морквяний кекс – 7 рецептів смачного випікання
Прокрутка до верху