Як приготувати за італійським рецептом
Італійський різдвяний кекс за зовнішнім виглядом і смаком нагадує паску. Його випікають з дріжджового тіста, для аромату використовують ваніль, а для начинки – родзинки, цукати та інші сухофрукти.
Інгредієнти:
- 800 г борошна;
- 250 мл молока;
- 6 яєць;
- 130 г вершкового масла;
- 140 г цукру;
- 15 г сухих дріжджів;
- 300 г сухофруктів;
- сіль, ваніль.
Спосіб приготування:
- У теплому молоці розвести дріжджі, додаємо по 2 ложки цукру і борошна. Залишаємо на 15 – 20 хвилин.
- Як тільки опара підійде, додати збиті з цукром яйця, розм’якшене вершкове масло, щіпку солі, борошно і ваніль за смаком.
- Тепер з’єднуємо тісто з начинкою із сухофруктів і залишаємо його на 3 години.
- Форму змащуємо маслом, заповнюємо тістом і випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів протягом години.