Різдвяний кекс – 9 рецептів випічки до зимових свят!

Як приготувати за італійським рецептом

Італійський різдвяний кекс за зовнішнім виглядом і смаком нагадує паску. Його випікають з дріжджового тіста, для аромату використовують ваніль, а для начинки – родзинки, цукати та інші сухофрукти.

Інгредієнти:

  • 800 г борошна;
  • 250 мл молока;
  • 6 яєць;
  • 130 г вершкового масла;
  • 140 г цукру;
  • 15 г сухих дріжджів;
  • 300 г сухофруктів;
  • сіль, ваніль.

Спосіб приготування:

  • У теплому молоці розвести дріжджі, додаємо по 2 ложки цукру і борошна. Залишаємо на 15 – 20 хвилин.
  • Як тільки опара підійде, додати збиті з цукром яйця, розм’якшене вершкове масло, щіпку солі, борошно і ваніль за смаком.
  • Тепер з’єднуємо тісто з начинкою із сухофруктів і залишаємо його на 3 години.
  • Форму змащуємо маслом, заповнюємо тістом і випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів протягом години.
Дивіться також:  Сирний кекс – 8 смачних рецептів в духовці і мультиварці
Прокрутка до верху