Рогалики з дріжджового тіста – 7 рецептів як зробити

Рецепт приготування з повидлом

Легкі, повітряні і тануть у роті рогалики з дріжджового тіста випікають і з начинкою, одним із варіантів якої може стати повидло.

Пропорції інгредієнтів для цього ласощі будуть наступними:

  • 300 мл молока;
  • 30 г свіжих пресованих дріжджів;
  • 75 г цукрового піску;
  • 45 мл рафінованої рослинної олії;
  • 2 курячих яйця в тісто і стільки ж для змазування;
  • 3-4 г солі;
  • 700-800 г борошна;
  • 500 г густого повидла.

Випічка:

  • Готуємо опару з молока, дріжджів, 30 г цукру і 100 г борошна. Старанно розмішуємо всі грудочки і залишаємо на 40 хвилин в теплі, прикривши посудину з сумішшю чистим рушником.
  • В пишну пінну масу збити яйця з рештою цукром і сіллю. Цю суміш разом з рослинним маслом ввести в збільшене в об’ємі опару.
  • Далі замісити тісто невеликими порціями підсипаючи просіяне борошно. Маса повинна вийти еластичною і добре тримає форму, але не забита борошном. Її слід залишити дозрівати на годину в теплі.
  • Готове тісто розділити на 20 однакових шматочків. Кожен розкачати в корж, з одного її краю зробити поперечні надрізи. Ближче до центру покласти 25 г повидла (приблизно одну столову ложку) і щільно згорнути, сформувавши рогалик.
  • Виті рогалики з повидлом викласти на застелений папером для випічки деко. Після півгодинної расстойки змастити збитим яйцем і відправити в духовку, щоб вони могли зарумянить свої бочки при 180 градусах.
  • Дивіться також:  Яблучний крамбл — 7 рецептів пирога