Спрінг-роли з лаваша
Спрінг-ролами називають цілу групу холодних закусок, загорнутих в лаваш, млинець, тонкий коржик. Але традиційною основою для них є рисовий папір. Особливо популярні ці закуски в країнах південно-східної Азії.
Інгредієнти:
- рисовий папір – 3 пласта;
- авокадо (дуже стиглий!) – 1 шт.;
- огірок – 1 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- курка – 1 філе;
- вершковий сир – 80 – 100 м;
- пекінська капуста – 2 – 3 аркуша;
- сіль, улюблені спеції.
Приготування:
- Заздалегідь нарізати томати і огірки довгою тонкою соломкою.
- Курятину порізати невеликими шматочками, обваляти їх в солі і улюблених спеціях і обсмажити до рум’яності на будь-якому жирі.
- Авокадо спочатку розділити навпіл. Ложкою видалити кісточку. Зняти шкірку. Решту нарізати довільними шматочками.
- Зварити або посмажити шматочки курки до готовності.
- Листи рисового паперу замочити у воді на 8 – 10 секунд, а потім викласти на горизонтальну робочу поверхню.
- Застелити основу капустяним листям. У «пекінкі» попередньо обов’язково вирізати жорстку частину.
- Промазати начинку сиром.
- Розкласти овочеву соломку і шматочки курки.
- Загорнути краї паперу до центру і притримуючи начинку, загорнути рол.
Таке частування можна зробити і вегетаріанським. Для цього достатньо просто прибрати курятину з рецепту. Замість птиці, смачно також використовувати морепродукти.