З огірками по-дунайски
Для цього салату підійдуть світло-зелені помідори. В результаті отримуємо прекрасне доповнення до смаженого або відвареної картоплі.
Перелік компонентів:
- цибуля-ріпка — 1,4 кг;
- томати — 3 кг;
- сіль — 100 р;
- солодка морква — 1,5 кг;
- білий цукор — 300 г;
- масло пісне — 300 мл;
- горошини перцю — 30 шт.;
- оцет столовий (9%) — 300 мл;
- листи лавра — 4 шт.
Послідовність приготування:
- Влаштовуємо томатам «водне плавання», обов’язково обсушуємо, ріжемо половинками або невеликими шматочками. Крупно натираємо очищену моркву. Цибуля звільняємо від лушпиння, шаткуємо тонкими півкільцями.
- Коли всі овочі підготовлені, з’єднуємо їх у просторій посуді, приправляємо сіллю і ретельно перемішуємо. Лишаємо в такому вигляді до 4 годин при кімнатній температурі.
- Через час, компоненти салату пустять сік. Це означає, що прийшла черга для додавання прянощів (листів лавра і перцю), оцту, олії та цукру.
- Сполучені продукти розміщуємо в каструлі, півгодини відварюємо, безперервно помішуючи. Далі розкладаємо салат по заздалегідь помытым банкам (ємність 0,5 л), стерилізуємо їх в киплячій воді 10 хвилин, укупориваем, перевертаємо і залишаємо під махровим рушником.
Остиглу закуску зберігаємо в прохолодному приміщенні до подачі на стіл.