Салат із зелених помідорів – 7 дуже смачних рецептів

З огірками по-дунайски

Для цього салату підійдуть світло-зелені помідори. В результаті отримуємо прекрасне доповнення до смаженого або відвареної картоплі.

Перелік компонентів:

  • цибуля-ріпка — 1,4 кг;
  • томати — 3 кг;
  • сіль — 100 р;
  • солодка морква — 1,5 кг;
  • білий цукор — 300 г;
  • масло пісне — 300 мл;
  • горошини перцю — 30 шт.;
  • оцет столовий (9%) — 300 мл;
  • листи лавра — 4 шт.

Послідовність приготування:

  • Влаштовуємо томатам «водне плавання», обов’язково обсушуємо, ріжемо половинками або невеликими шматочками. Крупно натираємо очищену моркву. Цибуля звільняємо від лушпиння, шаткуємо тонкими півкільцями.
  • Коли всі овочі підготовлені, з’єднуємо їх у просторій посуді, приправляємо сіллю і ретельно перемішуємо. Лишаємо в такому вигляді до 4 годин при кімнатній температурі.
  • Через час, компоненти салату пустять сік. Це означає, що прийшла черга для додавання прянощів (листів лавра і перцю), оцту, олії та цукру.
  • Сполучені продукти розміщуємо в каструлі, півгодини відварюємо, безперервно помішуючи. Далі розкладаємо салат по заздалегідь помытым банкам (ємність 0,5 л), стерилізуємо їх в киплячій воді 10 хвилин, укупориваем, перевертаємо і залишаємо під махровим рушником.

Остиглу закуску зберігаємо в прохолодному приміщенні до подачі на стіл.

Дивіться також:  Фейхоа з медом – 4 рецепта на зиму
Прокрутка до верху