Салат із зелених помідорів по-корейськи на зиму
Фахівцями давно доведено, що соління, нехай і в невеликих кількостях, активізують в наших організмах обмінні процеси.
Тому салат із зелених помідорів на зиму повинен обов’язково бути присутнім у сімейному погрібці.
Список продуктів:
- перець болгарський (з товстими стінками м’якоті) — 6 шт.;
- кріп свіжий — 1 пучок;
- солодка морква — 2 кг;
- корінці хрону (невеликі) — 3 шт.;
- зелені томати (м’ясисті) — 5 кг;
- зубки часнику — 5 шт.;
- листи лавра — 3 шт.;
- горошини перцю — від 6 шт.
Для маринадних заливки використовуємо:
- пісок цукровий — 400 г;
- звичайну велику сіль — 160 г;
- оцет столовий (6%) — 150 мл;
- питну воду — 5 л.
Процес приготування:
- Натираємо моркву. Витягуємо з перців серцевини, нарізаємо плоди тонкою соломкою невеликого розміру. Очищений хрін і часник дрібно рубаємо до стану крихти. Всі продукти добре перемішуємо.
- На верхівці кожного підготовленого до засолюванні помідорів робимо хрестоподібні надрізи, начиняє їх отриманої овочевою сумішшю і злегка утрамбовуємо вкладені компоненти.
- Вливаємо в каструлю бутильовану воду, додаємо сіль та цукровий пісок. Кип’ятимо складу до розчинення сипучих інгредієнтів. В кінці нагрівання акуратно приєднуємо оцет. Отриману суміш неодмінно проціджуємо.
- На дно банок покласти по листу лавра і гілочки кропу, а також горошини перцю. Потім щільно викладаємо начинені помідори. Заливаємо їх маринадом, ретельно укупориваем ємності, перевертаємо вниз кришкою, залишаємо під ковдрою.
Остиглі салати із зелених помідорів по-корейськи на зиму зберігаємо в холодильнику або призначеному для цього приміщенні.