Салат із зелених помідорів – 7 дуже смачних рецептів

Салат із зелених помідорів по-корейськи на зиму

Фахівцями давно доведено, що соління, нехай і в невеликих кількостях, активізують в наших організмах обмінні процеси.

Тому салат із зелених помідорів на зиму повинен обов’язково бути присутнім у сімейному погрібці.

Список продуктів:

  • перець болгарський (з товстими стінками м’якоті) — 6 шт.;
  • кріп свіжий — 1 пучок;
  • солодка морква — 2 кг;
  • корінці хрону (невеликі) — 3 шт.;
  • зелені томати (м’ясисті) — 5 кг;
  • зубки часнику — 5 шт.;
  • листи лавра — 3 шт.;
  • горошини перцю — від 6 шт.

Для маринадних заливки використовуємо:

  • пісок цукровий — 400 г;
  • звичайну велику сіль — 160 г;
  • оцет столовий (6%) — 150 мл;
  • питну воду — 5 л.

Процес приготування:

  • Натираємо моркву. Витягуємо з перців серцевини, нарізаємо плоди тонкою соломкою невеликого розміру. Очищений хрін і часник дрібно рубаємо до стану крихти. Всі продукти добре перемішуємо.
  • На верхівці кожного підготовленого до засолюванні помідорів робимо хрестоподібні надрізи, начиняє їх отриманої овочевою сумішшю і злегка утрамбовуємо вкладені компоненти.
  • Вливаємо в каструлю бутильовану воду, додаємо сіль та цукровий пісок. Кип’ятимо складу до розчинення сипучих інгредієнтів. В кінці нагрівання акуратно приєднуємо оцет. Отриману суміш неодмінно проціджуємо.
  • На дно банок покласти по листу лавра і гілочки кропу, а також горошини перцю. Потім щільно викладаємо начинені помідори. Заливаємо їх маринадом, ретельно укупориваем ємності, перевертаємо вниз кришкою, залишаємо під ковдрою.

Остиглі салати із зелених помідорів по-корейськи на зиму зберігаємо в холодильнику або призначеному для цього приміщенні.

Дивіться також:  Варення з фейхоа – 9 рецептів на зиму
Прокрутка до верху