З часником і перцем чилі
Повірте на слово — гострий салат з маринованих зелених помідорів ні в чому не поступається закуски з їх червоних побратимів.
Набір продуктів:
- перець солодкий — 3 шт.;
- стручок чилі;
- петрушка пучок;
- зубки часнику — 100 г;
- томати зелені — 2,5 кг.
Для маринаду використовуємо:
- оцет столовий (9%) — 100 мл;
- воду бутильовану — 1,3 л;
- сіль, звичайний цукор — 60 і 120 г відповідно.
Етапи приготування:
- Витягуємо з солодких перців плодоніжки і насіння. Овочі миємо, розрізаємо на частини. Позбавляємо від лушпиння зубки часнику, споліскуємо разом зі стручками чилі водою. Щоб не отримати опіку, надягаємо рукавички. Для любителів гострої їжі кількість пекучого перцю при бажанні можна збільшити. Подрібнюємо підготовлені овочі за допомогою блендера або м’ясорубки.
- Зелені помідори також піддаємо ретельним «водних процедур», просушуємо на чистому рушнику і поділяємо на чверті або половинки. При цьому обов’язково вирізаємо місця, де була плодоніжка.
- З’єднуємо в просторій посуді шматочки томатів, перероблену гостру суміш і нарубану петрушку. Добре перемішуємо компоненти салату.
- Викладаємо інгредієнти маринаду в сотейник і кип’ятимо до розчинення сипучого складу.
- Розміщуємо зелені помідори в стерилізовані банки. Робимо це як можна щільніше і заливаємо овочі приготовленим маринадом, наповнюючи ємності до різьби на горлышках.
- На останньому етапі стерилізуємо заготовки, щільно закочує банки, потім перевертаємо, закутуємо невеликим ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Надзвичайно гостра, смачна та ароматна закуска на зиму нам забезпечена.