Салат із зелених помідорів – 7 дуже смачних рецептів

Швидкий салат із зелених помідорів з капустою

Якщо в назві рецепта присутнє слово «швидкий», це зовсім не свідчить про ущербність приготованого блюда. Навпаки, вітамінний склад такої страви — на найвищому рівні!

Список продуктів:

  • капуста білокачанна — 500 г;
  • перець солодкий — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 головки;
  • помідори — 500 г;
  • звичайний цукор — до 100 м;
  • горошини перцю — від 6 шт.;
  • оцет яблучний (6%) — 250 мл

Процес приготування:

  • Для отримання якісного продукту вибираємо міцні і цілі томати. Помиті плоди викладаємо на чисту тканину, щоб стекла зайва рідина. Підготовлені овочі нарізаємо невеликими шматочками.
  • Розрізаємо головку капусти на чверті, дрібно шаткуємо гострим ножем або робимо це за допомогою спеціального пристрою.
  • Очищену цибулю подрібнюємо. Витягуємо з перців насіння і рубаємо м’якоть смужками до 2 див.
  • Викладаємо овочеву масу в емальований посуд і акуратно перемішуємо, приправляючи продукти сіллю. Зверху кладемо тарілку, на яку встановлюємо гніт (бутель з водою). Залишаємо салат на 12 годин в умовах кімнатної температури.
  • По закінченні засолювання зливаємо виділений овочами сік, додаємо оцет, звичайний цукор, горошини перцю. Нагріваємо масу на тихому вогні і відварюємо 10 хвилин від початку кипіння.
  • Викладаємо салат по банкам. Час стерилізації залежить від об’єму посуду. Півторалітрові ємності кип’ятимо до 15 хвилин, дволітрові — на 5 хвилин довше.

Приготовлена закуска прекрасно зберігається в холодильнику. Однак зелені овочі настільки апетитні, що довго в такому «суспільному» місці не затримаються.

Дивіться також:  Варення з гарбуза з курагою – 7 рецептів
Прокрутка до верху