Швидкий салат із зелених помідорів з капустою
Якщо в назві рецепта присутнє слово «швидкий», це зовсім не свідчить про ущербність приготованого блюда. Навпаки, вітамінний склад такої страви — на найвищому рівні!
Список продуктів:
- капуста білокачанна — 500 г;
- перець солодкий — 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 2 головки;
- помідори — 500 г;
- звичайний цукор — до 100 м;
- горошини перцю — від 6 шт.;
- оцет яблучний (6%) — 250 мл
Процес приготування:
- Для отримання якісного продукту вибираємо міцні і цілі томати. Помиті плоди викладаємо на чисту тканину, щоб стекла зайва рідина. Підготовлені овочі нарізаємо невеликими шматочками.
- Розрізаємо головку капусти на чверті, дрібно шаткуємо гострим ножем або робимо це за допомогою спеціального пристрою.
- Очищену цибулю подрібнюємо. Витягуємо з перців насіння і рубаємо м’якоть смужками до 2 див.
- Викладаємо овочеву масу в емальований посуд і акуратно перемішуємо, приправляючи продукти сіллю. Зверху кладемо тарілку, на яку встановлюємо гніт (бутель з водою). Залишаємо салат на 12 годин в умовах кімнатної температури.
- По закінченні засолювання зливаємо виділений овочами сік, додаємо оцет, звичайний цукор, горошини перцю. Нагріваємо масу на тихому вогні і відварюємо 10 хвилин від початку кипіння.
- Викладаємо салат по банкам. Час стерилізації залежить від об’єму посуду. Півторалітрові ємності кип’ятимо до 15 хвилин, дволітрові — на 5 хвилин довше.
Приготовлена закуска прекрасно зберігається в холодильнику. Однак зелені овочі настільки апетитні, що довго в такому «суспільному» місці не затримаються.