Салат із зелених помідорів – 7 дуже смачних рецептів

По-вірменськи з зеленню

Чудове страву буквально «бере за душу» своїм пікантним смаком і пекучої гостротою. Це неодмінна закуска на будь-якому національному застілля.

Склад продуктів:

  • гострий перець — 6 шт.;
  • томати зелені — 2,5 кг;
  • часник — 150 г;
  • свіжа зелень (базилік, кріп, петрушка) — по пучку.

Заливка:

  • питна вода — 250 мл;
  • оцет столовий — 200 мл;
  • сіль — 150 р.

Спосіб приготування:

  • Звільняємо зубки часнику від лушпиння. Видаляємо з стручків перцю насіння. Подрібнюємо продукти в домашньому комбайні.
  • Перебираємо зелень, відокремлюємо сторонні включення. З добре помитих рослин стряхиваем зайву рідину і дрібно рубаємо їх.
  • З’єднуємо пекучий компонент з зеленою сумішшю, перемішуємо ароматну масу.
  • Підготовлені і просушені помідори розрізаємо на половинки або чверті, заповнюємо стерилізовані пляшки щільними шарами овочів, пересипаючи плоди великою кількістю пряного складу.
  • Розчиняємо в бутильованій воді сіль і оцет, вливаємо в банки отриманий розсіл, накриваємо ємності чистими кришками.
  • Стерилізуємо заготовки 15 хвилин при t=100°C. Після закінчення термічної обробки відразу закатуємо салат, перевертаємо, залишаємо під ковдрою.

Остиглу закуску з солоних зелених помідорів відправляємо на зимове зберігання.

Салат із зелених помідорів різноманітний, як і природа, яка дарує людям свої плоди для народження нових цікавих рецептів. Ось чому кожна страва має стати виявом нашого смаку і творчої фантазії.

Дивіться також:  Цвітна капуста на зиму – 7 дуже смачних рецептів зимових заготовок
Прокрутка до верху