По-вірменськи з зеленню
Чудове страву буквально «бере за душу» своїм пікантним смаком і пекучої гостротою. Це неодмінна закуска на будь-якому національному застілля.
Склад продуктів:
- гострий перець — 6 шт.;
- томати зелені — 2,5 кг;
- часник — 150 г;
- свіжа зелень (базилік, кріп, петрушка) — по пучку.
Заливка:
- питна вода — 250 мл;
- оцет столовий — 200 мл;
- сіль — 150 р.
Спосіб приготування:
- Звільняємо зубки часнику від лушпиння. Видаляємо з стручків перцю насіння. Подрібнюємо продукти в домашньому комбайні.
- Перебираємо зелень, відокремлюємо сторонні включення. З добре помитих рослин стряхиваем зайву рідину і дрібно рубаємо їх.
- З’єднуємо пекучий компонент з зеленою сумішшю, перемішуємо ароматну масу.
- Підготовлені і просушені помідори розрізаємо на половинки або чверті, заповнюємо стерилізовані пляшки щільними шарами овочів, пересипаючи плоди великою кількістю пряного складу.
- Розчиняємо в бутильованій воді сіль і оцет, вливаємо в банки отриманий розсіл, накриваємо ємності чистими кришками.
- Стерилізуємо заготовки 15 хвилин при t=100°C. Після закінчення термічної обробки відразу закатуємо салат, перевертаємо, залишаємо під ковдрою.
Остиглу закуску з солоних зелених помідорів відправляємо на зимове зберігання.
Салат із зелених помідорів різноманітний, як і природа, яка дарує людям свої плоди для народження нових цікавих рецептів. Ось чому кожна страва має стати виявом нашого смаку і творчої фантазії.