Варене сало в цибулинні
Щоб сало вийшло м’яким, його знадобиться добре проварити в солоному розчині з цибулевої лушпинням і спеціями.
Для приготування знадобиться:
- 900 г сала;
- головка часнику;
- 250 г солі;
- лаврове листя;
- перець горошком;
- лушпиння від цибулі.
Послідовність роботи:
- Розчинити у воді сіль, покласти цибульне лушпиння і поставити на вогонь до закипання.
- Порізати вимите сало шматками, а коли солоний розчин нагріється, покласти його в каструлю.
- Додати до основного компоненту лаврове листя, перець горошком і продовжити готування. Скільки варити сало, залежить від особистих переваг, чим довше воно буде знаходитися в окропі, тим м’якше вийде в підсумку. Однак, не варто тримати його на вогні більше 40-45 хвилин.
- Коли продукт прокипить, вийняти його з каструлі, підсушити, остудити, потім натерти варене сало в цибулинні подрібненим часником і сумішшю перців.
Увага! При обробленні шматка перед варінням не можна знімати шкірку, інакше продукт просто «розповзеться» під впливом високих температур.