Шарлотка на кефірі – 7 рецептів

Пишний яблучний пиріг на кефірі

Шарлотка не завжди виходить пишною. Потрібно знати деякі хитрощі, щоб улюблений десерт був на висоті.

Список компонентів:

  • Кефір — 0,2 кг;
  • Сода харчова — 10 гр;
  • Цукор — 20 гр;
  • Борошно першого сорту — 0,4 кг;
  • Три великих яблука;
  • Цукрова пудра і кориця;
  • Три курячих яйця.

Поетапне приготування:

  • Яблука очистіть від шкірки, вийміть тверду серцевину і насіння. Розріжте фрукти спочатку навпіл, а потім на більш дрібні частини.
  • У глибоку чашку розбийте курячий яйця, насипте цукор і збийте міксером або блендером.
  • В яєчну суміш насипте соду і налийте кефір. Кисломолочний продукт повинен бути теплим. Це один із секретів пишного тесту. Все ретельно перемішайте.
  • Поетапно насипайте просіяне борошно до кефірної масі.
  • На дно підготовленої і обмазаної маслом форми покладіть яблука, посипте спеціями і залийте готовим напіврідким тестом.
  • Нагрійте духовку до 200 градусів і починайте запікати шарлотку. Час — 30 хвилин. Після завершення готування рекомендується накрити пиріг фольгою і залишити на півгодини. Так ви будете впевнені, що середина десерту добре пропеклась.
  • Дивіться також:  Торт на ювілей – 7 найкрасивіших рецептів та варіантів оформлення тортів на ювілей жінці чи чоловікові