Шарлотка пишна з яблуками в духовці – 9 рецептів

Пишна шарлотка з яблуками на кефірі

Кислий кефір, який залишився в холодильнику може послужити хорошою основою для пирога з яблуками. Тісто вийде більш м’яким, а смак — ніжний.

Необхідні інгредієнти:

  • три яйця
  • кефір — 0,25 кг;
  • пшеничне борошно — 0,4 кг;
  • чотири яблука
  • розпушувач тіста — 8 гр;
  • цукор — 0,21 кг

Послідовність виконання:

  • Очистіть яблука від шкірки, приберіть непотрібні насіння і тверду середину, і поріжте м’якоть на шматочки.
  • Перш ніж робити тісто, просійте борошно. У цьому випадку основа пирога вийде більш повітряної.
  • В інший посуд розбийте яйця, всипте розпушувач і цукровий пісок. Масу збийте за допомогою міксера.
  • Вилийте кефір і поступово додайте оброблену борошно. Постійно заважайте масу ложкою, не забуваючи запобігати утворенню грудочок. Тісто має по своїй густоті нагадувати сметану.
  • Приготувати форму для запікання змастити її олією.
  • Першим шаром піде половина приготованого тіста, другим — покладіть шматочки яблук і зверху залийте їх другою половиною тіста.
  • Спочатку прогрійте духовку. Як тільки її температура дійде до 180 градусів, деко покладіть всередину і запікайте 40 хвилин.
  • Дивіться також:  Пиріг з киселю – 5 рецептів приготування