Шарлотка з яблуками – 4 чудових рецепту!

Яблучна шарлотка з додаванням персиків

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 штуки;
  • Вершкове масло – для змазування форми;
  • Яблука – 3 штуки (для цього рецепта більш підходящим є кислий сорт яблук);
  • Лимон – 2 скибочки;
  • Борошно – 1 склянка;
  • Сода – 1 щіпка (її необхідно погасити лимонним соком);
  • Сіль – на кінчику ножа;
  • Персики (консервовані або свіжі) – 2 штуки;
  • Цукор – 1 стакан (можна трохи менше);
  • Родзинки і ванільний цукор – за смаком.

Приготування:

  • Насипте В чашку трохи родзинок, промийте його. Чистий ізюм залийте окропом і залиште, щоб він набух.
  • Промийте ретельно розбийте яйця і у велику миску, в якій буде замішуватися тісто.
  • Додайте до яєць сіль і цукор. Сіль в цьому рецепті необхідна, так як вона допомагає розкрити цукор.
  • Візьміть міксер, виставте велику швидкість і починайте збивати яйця з цукром і сіллю. Робити це потрібно довго, поки не з’явиться густа піна, тому запасіться терпінням.
  • В окрему мисочку кілька разів просійте борошно (2-3 рази), тоді шарлотка вийде більш повітряної.
  • Насипте в столову ложку трохи соди. Візьміть свіжий лимон, трохи надріжте його і влийте сік в ложку, щоб сода погасилась.
  • Погашену соду додайте до борошна і швиденько все перемішайте.
  • Тепер всипайте невеликими порціями борошно в яйця. Постійно помішуйте тісто.
  • Візьміть ванільний цукор і додайте його до тесту. Ще раз все змішайте.
  • Поставте духовку на 180 градусів.
  • Деко змастіть маслом (необхідно добре промазати бортики). Якщо користуєтесь силіконової формою, то її змащувати необов’язково.
  • Яблука промийте і зріжте з них шкірку. Видаліть кісточки і тверду серцевину. Поріжте на тонкі пластини. Вважається, що чим більше яблук, тим смачніше вийде шарлотка, але тоді пиріг може зовсім не піднятися. Оптимальним варіантом для шарлотки вважається використання 3 яблук. Саме в цьому рецепті їх краще взяти кислі, так як будуть ще солодкі персики, ізюм і ванільний цукор.
  • Візьміть розпочатий лимон і з іншого його боку (там, де залишилося більше соку) відріжте 2 кільця. Видалити з них кісточки. Дрібно наріжте (обов’язково разом з цедрою).
  • Візьміть свіжі персики, промийте їх і вийміть кісточки. Наріжте середніми кубиками.
  • Якщо взяли консервовані персики, то наріжте часточками.
  • На дно змащеного деко викладіть яблука, персики, замочений ізюм і лимон. Викладайте так, щоб всі фрукти були розподілені рівномірно по всьому периметру форми. Інакше, смак зі всіх сторін буде різний і не дуже приємний.
  • Візьміть тісто і залийте їм фрукти. Розрівняти лопаткою.
  • Надсилайте шарлотку в добре розігріту духовку на 20-30 хвилин.
  • Після закінчення часу дістаньте пиріг і перевірте готовність, проткнувши його зубочисткою. Якщо вона повністю суха – страва готова. Якщо ні, і на зубочистці залишилося рідке тісто, поставте пиріг в духовку до повної готовності. Шарлотка з персиками готова!
  • У цьому рецепті персики можна замінити сливами (принцип розбирання і час готування не буде відрізнятися), але тоді вийде шарлотка зі сливами. Тепер її потрібно перевернути, щоб фрукти були зверху. Для цього перекиньте форму над плоским стравою, пиріг легко вийде з дека (якщо ви, звичайно, добре змастили бортики).
  • За бажанням шарлотку можна прикрасити. Наприклад, змішати сметану з цукром і промазати верх пирога.
  • Дивіться також:  Як приготувати бісквіт для торта в домашніх умовах?
    Прокрутка до верху