Картопля, помідори, морква, перець і капуста — найбільш використовувані овочі в приготуванні повсякденних страв у кожної господині. Баклажан придбав репутацію примхливого овоча, багато хто вважає його смаку. Але це не відповідає дійсності, адже з нього виходять безліч цікавих і смачних страв. Просто їх потрібно вміти правильно готувати і поєднувати з іншими продуктами.
З баклажан виходять смачні закуски, запіканки, ікра… Кілька простих рецептів, як швидко і смачно приготувати баклажани (синенькі або) ми розглянемо в цій статті.
Рецепти. Що приготувати з баклажанів
Рецепт 1. Запіканка з баклажанів
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4 людини
Інгредієнти:
- 4 синеньких
- 260 гр сиру
- 200 гр твердого сиру
- 1 яйце
- часник, зелень, сіль і спеції
Приготування:
Вимиті баклажани розрізати уздовж і варити 15 хвилин. Викласти на друшляк, щоб стекла рідина. Сир натерти, змішати з іншими продуктами. З баклажан видалити м’якоть і начинити отриманим сирною сумішшю. Запікати в духовці півгодини.
Рецепт 2. Баклажани по-корейськи
Час приготування: індивідуально
Кількість порцій: на 6 осіб
Інгредієнти:
- 3 синеньких
- 2 болгарських перчика
- морква
- цибулина
- оцет
- зелень, сіль (близько 2-х столових ложок), спеції та часник
Приготування:
Вимиті баклажани ріжеться соломкою і змішуються з сіллю, перемішуються і залишають на 8 годин. Після обсмажуються. Перець і морква ріжуться тонкою соломкою, цибулю — півкільцями, часник і зелень подрібнюються. Все перемішати і полити оцтом. Помістити в холодильник на 12 годин.
Рецепт 3. Баклажани в карамелі
Час приготування:
Кількість порцій: на 6 осіб
Інгредієнти:
- 500 гр синеньких
- часник цілий
- 3 ст. ложки меду
- 50 мл соку лимона
- половина чайної ложки пекучого перцю
- 1 ч. л. коріандру
- олія для смаження
- сіль і зелень за
Приготування:
Вимиті синенькі нарізати скибочками, посолити. Через годину промити під проточною водою від зайвої солі і залишити обсохнути.
Тим часом приготувати карамель: змішати мед, сік лимона і трохи води (можна без неї, тоді карамель буде більш густа). Довести до кипіння, додати коріандр, перець і часник.
Обсмажити тонко нарізаний часник. Часник вийняти з олії і замість нього покласти баклажани, обсмажити до рум’яної скоринки з двох сторін.
Викладати в ємність шарами і поливати карамеллю. Залишити просочитися в холодильнику. Перед подачею посипати зеленню.
Рекомендації
1. Для того, щоб овоч не гірчив, залийте синенькі водою на півгодини до приготування.
2. Щоб жир не сильно вбирався в м’якоть, перед приготуванням облити шматочки окропом.
3. Щоб баклажан не чорнів під час приготування, вогонь робіть сильним. Слідкуйте за кількістю масла, щоб страва не пригоріло.
4. Якщо за задумом баклажани повинні виглядати акуратними гуртками, не зчищайте з них шкірку.