Що приготувати з гарбуза? 27 рецептів смачних страв

Що приготувати з гарбуза в мультиварці?

Якщо у кулінара немає часу возитися біля плити, він може використовувати для приготування гарбузового ласощів мультиварку. Наприклад, режим «Випічка» або «Плов».

Суп-пюре з гарбуза

Інгредієнти: кіло очищеної гарбуза, по пучку сушеної петрушки, зіри, свіжомеленого перцю, 2 цибулини, сіль, 1 л овочевого або будь-якого іншого бульйону, свіжий часник, 170-190 мл вершків, 35 г вершкового масла.

  • Першим ділом на вершковому маслі в програмі для випічки обсмажуються середні кубики гарбузової м’якоті з довільно подрібненою цибулею і часником. Досить готувати компоненти разом 4-5 хвилин.
  • У чашу заливається бульйон.
  • Після чергового закипання основа для супу вариться ще хвилин 20 (до повного розм’якшення овочів) у відповідному режимі.
  • Далі в суп додаються спеції, сіль.
  • Заглибним блендером маса пюрируется. У суп вливаються вершки, і він добре прогрівається у відповідній програмі. Не можна доводити масу до кипіння, інакше молочний продукт може згорнутися.

Готовий суп-пюре з гарбуза подається до обіду гарячим з сухої або свіжої петрушкою.

Гарбуз, тушкований на пару

Інгредієнти: півкіло овоча, 3 ст. очищеної води, цукровий пісок і вершкове масло за смаком, сіль, приправи.

  • Очищена від всього зайвого гарбуз нарізати невеликими шматочками, приблизно 2 см завтовшки.
  • У чашу мультиварки наливається вода. Зверху встановлюється спеціальна кошик з отворами. Під закритою кришкою в програмі «Варка на пару» страва готується 20-25 хвилин.
  • Вже готовий овоч посипається цукром, сіллю, приправами.

До столу гарбуз подається з розтопленим вершковим маслом.

Солодкий рецепт з медом

Інгредієнти: півкіло гарбуза, 2 великі ложки бджолиного меду, 4 шт. гвоздики, жменю ядер волоських горіхів.

  • Очищений від усього зайвого овоч рубається середніми кубиками. Дуже важливо правильно вибрати гарбуз для такої страви. Вона повинна бути солодким і соковитим. Наприклад, можна взяти «Мускатную».
  • До гарбузовим кубиках виливається мед, додається гвоздика.
  • Після перемішування шматочки залишаються на годину в прохолоді. Періодично струшувати їх.
  • Підготовлена гарбуз викладається в чашу мультиварки. Блюдо запікається 40-45 хвилин у відповідному режимі.
Дивіться також:  Торт з печива без випічки – 9 рецептів приготування

Подається гаряча солодка гарбуза з рубаними горіхами.

Запечений гарбуз з яблуками

Інгредієнти: 2 солодких яблука, 320 г гарбуза, 60 г світлого родзинок, маленький лимон, 2 ст. л. кип’яченої води і стільки ж меду, дрібку меленої кориці.

  • Родзинки промивається, заливається окропом і залишають на 10-12 хвилин. З лимона вичавлюється сік.
  • У чашу пристрою виливається вода. Туди ж відправляються кубики гарбузової м’якоті, размягчившийся родзинки і тонкі часточки яблук разом з шкіркою.
  • Зверху виливається лимонний сік і мед, висипається кориця.
  • Запікається десерт 30-35 хвилин в режимі «Випічка».

Замість меду можна використовувати пару ложок звичайного цукру.

Оригінальний плов з гарбузом

Інгредієнти: півкіло свинини, 2 шт. цибулі-ріпки, 2 середні моркви, стакан довгого рису, 270 г м’якоті гарбуза, велика голівка часнику, 160 мл рослинного масла, щіпка сушеного барбарису і свіжомеленого перцю, сіль.

  • В чаші пристрою в розігрітому жирі злегка обсмажують середні скибочки м’яса. Потім до них висипаються брусочки моркви і кубики цибулі. Овочі смажать до рум’яного кольору.
  • Далі ємність накривається кришкою, і маса нудиться близько півгодини в програмі «Гасіння».
  • По закінченні часу поверх овочів висипається барбарис і кубики свіжого гарбуза. Компоненти готуються під кришкою ще 8-9 хвилини.
  • Поверх гарбуза викладається добре промитий рис, всипається перець.
  • У чашу виливається солона вода, щоб її рівень виявився на 1.5 см вище крупи. Також потрібно занурити в рис неочищену часникову голівку.

Під закритою кришкою плов буде нудитися ще 40-45 хвилин у програмі «Плов».

Овочеве рагу в мультиварці

Інгредієнти: 570 г яловичини, 730 г картоплі, велика сіль, 640 г м’якоті гарбуза, 220 г брокколі і стільки ж моркви, улюблені спеції.

  • Спочатку в чашу мультиварки до рум’яності обсмажуються невеликі м’ясні шматочки.
  • Далі до них викладаються всі очищені і довільно нарізані овочі, крім брокколі.
  • Маса солиться, присипається приправами.
  • У програмі «Плов» страва готується 80 хвилин.
  • Приблизно за 20 хвилин до сигналу пристрою до інших компонентів відправляється розділена на суцвіття капуста.
Дивіться також:  Торт Ідеал – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Готове рагу з підливою можна подавати і як перше, і як друге блюдо.

Пшоняна каша

Інгредієнти: 340 мл жирного молока, півкіло гарбуза, склянку пшона, шматочок вершкового масла, по 1 мал. ложці меду і цукру, по щіпці кориці і солі.

  • Крупа перебирається, промивається. Очищений овоч ріжеться кубиками.
  • Спочатку коли молоко закипить, в чашу приладу викладається гарбуз. Компоненти солятся.
  • Через 5-7 хвилин готування в програмі «Каша» додаються інші інгредієнти, крім олії.
  • Каша з гарбуза вариться до кінця режиму.

Вершкове масло додається в готову страву.

Смачне і швидке гарбузове пюре

Інгредієнти: середня гарбуз, цукор за смаком.

  • Для обговорюваного страви можна використовувати лише свіжий овоч.
  • Гарбуз миють, обсушивается і ріжеться навпіл.
  • Отримані шматки позбавляються від насіння і грубої шкірки.
  • Скибки ріжуться невеликими кубиками, які викладаються в чашу «розумної каструлі».
  • На 40 хвилин активується режим «Випічка».
  • Потім з ємності зливається зайва рідина.
  • Гарбуз триває запікати ще 15 хвилин у відповідній програмі. Це потрібно, щоб підсушити її.
  • Залишається пюрировать овоч заглибним блендером.

Готове пюре можна їсти відразу, додавши в нього цукор за смаком або ж закатати в підготовлені банки і залишити до зими.

Солодкий пиріг з гарбуза з сиром

Інгредієнти: 80 г вершкового масла, 2 ч. л. розпушувача, 11 ст. л. цукру, 4 ст. л. крохмалю, щіпка кориці, 360 г очищеної гарбузової м’якоті, 4 сирих яйця, 370 г першосортної борошна, 5 ст. л. жирної сметани, півкіло сиру.

  • Гарбуз ріжеться кубиками і варять до м’якості.
  • 2 яйця збиваються з 4 ст. л. піску. До них додається 2 ложки сметани і розм’якшене масло.
  • Останній вводиться просеянная з розпушувачем борошно. Вийшло гладке тісто загортається в плівку і забирається на 20 хв. на холод.
  • Далі з тіста у підготовленій чаші «розумної каструлі» викладається основа для пирога з високими бортиками.
  • Для овочевої начинки змішується пюрированная гарбуз, 3 ст. л. піску, половина крохмалю, кориця.
  • Для сирної начинки з’єднуються залишилися компоненти – яйця, сир, цукор, крохмаль, сметана. Маса перебивається блендером.
  • На основу почергово виливається начинка двох видів.
Дивіться також:  Празький торт – 8 рецептів, як приготувати в мультиварці, на сковороді і в духовці

Пиріг випікається 60-70 хвилин у відповідній програмі.

Прокрутка до верху