Щи із квашеної капусти зі свининою
Щи із квашеної капусти зі свининою – це насичена гаряча страва для великого та ситного обіду. Такий суп відрізняється апетитним виглядом, яскравим смаком та ароматом. Для приготування зверніть увагу на перевірену покрокову ідею нашої кулінарної добірки.
Час готування – 2 години
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 5
Інгредієнти:
- Капуста квашеная – 300 гр.
- Свинина – 400 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Корінь пастернаку – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Соль – 1 ст.л.
- Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
- Свинину промиваємо у холодній воді та обробляємо на шматки.
- Розігріваємо сковорідку, викладаємо свинину і злегка обсмажуємо у своєму жирі на середньому вогні помішуючи, протягом чотирьох-п’яти хвилин.
- Свинину перекладаємо в каструлю, доповнюємо двома із половинами літрами води та варимо до повного приготування м’яса (близько 60 хвилин).
- Квашену капусту гасимо окремо в сковороді на зменшеному вогні, іноді помішуючи (близько 30 хвилин).
- Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо кубиками.
- Потім додаємо картоплю в каструлю і продовжуємо готування (близько 15 хвилин).
- Цибулю, моркву та пастернак очищаємо та нарізаємо соломкою.
- Викладаємо овочі в сковороду, де смажилася свинина, та пасеруємо на свинячому жирі 2-3 хвилини на середньому вогні.
- Потім відправляємо обсмажені овочі до бульйону. Додаємо кислу капусту.
- Додаємо лавровий лист, перець горошком та сіль. Варимо суп на мінімальному вогні під кришкою 10 хвилин. Далі плиту можна вимикати.
- Часник очищаємо, дрібно рубаємо або натираємо на тертці. Додаємо до супу перед подачею.
- Щи із квашеної капусти зі свининою готові. Подавайте до столу з ароматною зеленню та сметаною!