Щи із квашеної капусти класичні — 10 смачних рецептів приготування

Щи із квашеної капусти зі свининою

Щи із квашеної капусти зі свининою – це насичена гаряча страва для великого та ситного обіду. Такий суп відрізняється апетитним виглядом, яскравим смаком та ароматом. Для приготування зверніть увагу на перевірену покрокову ідею нашої кулінарної добірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Капуста квашеная – 300 гр.
  • Свинина – 400 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь пастернаку – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Соль – 1 ст.л.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

  1. Свинину промиваємо у холодній воді та обробляємо на шматки.
  2. Розігріваємо сковорідку, викладаємо свинину і злегка обсмажуємо у своєму жирі на середньому вогні помішуючи, протягом чотирьох-п’яти хвилин.
  3. Свинину перекладаємо в каструлю, доповнюємо двома із половинами літрами води та варимо до повного приготування м’яса (близько 60 хвилин).
  4. Квашену капусту гасимо окремо в сковороді на зменшеному вогні, іноді помішуючи (близько 30 хвилин).
  5. Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо кубиками.
  6. Потім додаємо картоплю в каструлю і продовжуємо готування (близько 15 хвилин).
  7. Цибулю, моркву та пастернак очищаємо та нарізаємо соломкою.
  8. Викладаємо овочі в сковороду, де смажилася свинина, та пасеруємо на свинячому жирі 2-3 хвилини на середньому вогні.
  9. Потім відправляємо обсмажені овочі до бульйону. Додаємо кислу капусту.
  10. Додаємо лавровий лист, перець горошком та сіль. Варимо суп на мінімальному вогні під кришкою 10 хвилин. Далі плиту можна вимикати.
  11. Часник очищаємо, дрібно рубаємо або натираємо на тертці. Додаємо до супу перед подачею.
  12. Щи із квашеної капусти зі свининою готові. Подавайте до столу з ароматною зеленню та сметаною!
Дивіться також:  Фо Бо - 8 рецептів вєтнамського супу