З додаванням сметани
Така помадка виходить особливо ніжною, а по консистенції нагадує шоколадний крем або «Нутеллу». Вона не засихає і не кришиться після повного застигання на десерт.
Інгредієнти:
- 100-грамова плитка шоколаду;
- 100 г сметани жирністю 20 – 25%;
- шматочок вершкового масла;
- цукровий сироп, цукор або пудра – за бажанням і за смаком.
Щоб зробити шоколадну глазур зі сметаною:
- Молочний продукт збивають віночком з цукром (сиропом або пудрою) в емальованому посуді.
- Додають в отриману масу шматочок м’якого масла, знову злегка збивають.
- Висипають попередньо поламаний на шматочки плитку шоколаду, перемішують.
- Варять на повільному вогні до перших ознак кипіння.
Можна скористатися іншим рецептом: попередньо розтопити шоколад на водяній бані, а інші інгредієнти збити і поступово ввести їх у теплу масу, інтенсивно розмішуючи віночком або дерев’яною ложкою.