Шоколадна глазур з шоколаду – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

З додаванням сметани

Така помадка виходить особливо ніжною, а по консистенції нагадує шоколадний крем або «Нутеллу». Вона не засихає і не кришиться після повного застигання на десерт.

Інгредієнти:

  • 100-грамова плитка шоколаду;
  • 100 г сметани жирністю 20 – 25%;
  • шматочок вершкового масла;
  • цукровий сироп, цукор або пудра – за бажанням і за смаком.

Щоб зробити шоколадну глазур зі сметаною:

  • Молочний продукт збивають віночком з цукром (сиропом або пудрою) в емальованому посуді.
  • Додають в отриману масу шматочок м’якого масла, знову злегка збивають.
  • Висипають попередньо поламаний на шматочки плитку шоколаду, перемішують.
  • Варять на повільному вогні до перших ознак кипіння.

Можна скористатися іншим рецептом: попередньо розтопити шоколад на водяній бані, а інші інгредієнти збити і поступово ввести їх у теплу масу, інтенсивно розмішуючи віночком або дерев’яною ложкою.

Дивіться також:  Манник на кефірі з яблуками – 7 покрокових рецептів дуже смачного і пишного
Прокрутка до верху