Простий рецепт з молоком
Така глазур ідеальна для еклерів, заварних тістечок та інших подібних ласощів. Готується елементарно з шоколаду і молока (100 г + 3 ст. л.), які змішуються і топляться на водяній бані. При досягненні однорідної ллється консистенції шоколадна маса силіконовою щіточкою наноситься на готові кондитерські вироби.
Намазувати треба швидко, т. к. прикраса практично відразу починає застигати.
Шоколадна глазур з шоколаду в мікрохвильовці
Такий спосіб є оптимальним, якщо шоколадна маса готується не для обмазування або обливки, а для змішування з іншими складовими (наприклад, горіхами для отримання солодкої бутербродной пасти). Поламана плитка шоколаду заливається кількома ложками молока і відправляється в мікрохвильовку на 3 – 7 хвилин. Точний час залежить від потужності та особливостей роботи НВЧ-печі. Розтоплена суміш добре перемішується і далі використовується за призначенням.
Корисні поради:
- Температурний режим і потужність краще встановити мінімальні, щоб шоколадна маса не перегрілася.
- При бажанні отримати більш м’яку масу для глазурі, поламаний на шматочки плитку додають м’яке шоколадне масло (можна замінити на суміш звичайного вершкового масла і какао-порошку).
- Досвідчені кулінари стверджують, що максимально відповідною функцією для топления шоколаду в мікрохвильовій печі є «розморожування».