З рідкою начинкою
Інгредієнти: 220 г малини, 160 г темного шоколаду (понад 56%), 1 ст. коричневого цукру.
- Малина викладається в сотейник. Можна брати і свіжі, заморожені ягоди. Вони засипаються відразу всім цукром. Джем вариться на великому вогні 8 – 9 хвилин при частому помішуванні. Потім маса знімається з плити і протирають через дрібне сито.
- Джем забирається в холодильник. Там він повинен придбати желеподібну консистенцію.
- Шоколад розтоплюється. Його температура повинна бути не менше 50 градусів. Якщо не дотримуватися цього правила, то на готових цукерках можуть з’явитися білі розводи або їх основа виявиться занадто зернистою.
- Шоколад швидко остуджується. Найпростіше для цього встановити ємність з ним в миску з крижаною водою. Коли температура маси досить опуститься, можна прибирати холодну рідину.
- Над теплим паром шоколад знову трохи нагрівається, його половина розливається по формах. Зверху розподіляється малиною джем. Додається залишився шоколад.
Цукерки будуть застигати при кімнатній температурі в сухому місці.