Готуємо «Пташине молоко» своїми руками
Інгредієнти: 3 яєчних білка, ½ ч. л. лимонної кислоти, 200 мл питної води і цукру-піску, 25 г желатину, півбанки невареной згущеного молока, півпачки вершкового масла високої жирності, плитка молочного шоколаду, по дрібці солі і ваніліну, 2 ч. л. молока. Як зробити шоколадні цукерки «Пташине молоко», детально розказано далі.
- Желатин залити 100 мл холодної води і отставляется.
- 100 г розм’якшеного масла збивається міксером до пишноти і освітлення.
- До нього поступово вливається згущене молоко, при цьому збивання триває. Працювати міксером на середній швидкості потрібно не менше 2 хвилин.
- У сотейник висипається цукор і ванілін. Вони заливаються залишилася водою. Через 5 – 6 хвилин варіння сиропу в нього додається «лимонка», а ще через 3 – 5 хвилин він буде повністю готовий.
- Підсолені білки збиваються до густої пишної піни. Перевірити їх готовність дуже просто. Переверніть ємність догори дном — готова маса не повинна випадати з неї.
- В пишну суміш вливається тонкою цівкою сироп. Суміш в процесі збивається міксером.
- Крем обробляється до охолодження.
- У нього вливається розпущений при нагріванні желатин.
- У білковий крем поступово перекладається масляний. Триває збивання.
- Маса виливається в силіконову форму і залишають на холоді до застигання.
- Для глазурі розтоплюється шоколад з рештою маслом і молоком. Вона виливається поверх вже застиглого суфле.
Залишається охолодити цукерки і акуратно нарізати.