З помадкою
Інгредієнти: 300 грам темного шоколаду, банку невареной згущеного молока, 60 г вершкового масла високої жирності.
- Згущене молоко відправляється в сотейник і злегка нагрівається.
- В ній розтоплюється вершкове масло.
- Додаються шматочки шоколаду, розламаного. Виходить густа однорідна маса.
- Вона виливається в силіконову форму і ставимо в холодильник застигати.
Пласт ріжуть на шматочки. Цукерки відразу подаються до кави.
Шоколадні цукерки «Мадлен»
Інгредієнти: 45 г білого шоколаду і курда з лимона і апельсина, полплитки темного шоколаду, 60 г чорносливу без кісточок, 1 ст. л. рому, 1 ст. л. крупно нарубаного мигдалю, 60 мл вершків для збивання.
- Цукерки вийдуть двох кольорів. Білий шоколад розтоплюється, половина його виливається в силіконові формочки. Потім розподіляються цитрусовий курд і залишилася шоколадна маса.
- Для темних цукерок чорнослив дрібно нарізати і залити ромом на 15 – 17 хвилин.
- Вершки нагріваються, але не доводять до кипіння. До них додається темний шоколад і вимішується однорідна маса.
- Темні цукерки виливаються в силіконові формочки за принципом білих. Шоколадна маса додається двома шарами, між якими розташовуються чорнослив, мигдаль.
Ласощі двох кольорів відправляється в морозилку застигати.