Три шоколаду
Цей шоколадний пиріг, який об’єднав в собі солодкість темного, молочного та білого шоколаду, полюбився багатьом ласунам завдяки ніжному, муссовому смаку.
Основа конструкції виконана з шоколадного бісквіта, до складу якого входять:
- 1 яйце;
- 60 г цукру;
- 5 г ванільного цукру;
- 50 г вершкового масла;
- 20 г какао-порошку;
- 5 г розпушувача;
- 60 г борошна.
На бісквіті розташовуються три муссовых шару. Для одного шару мусу знадобляться;
- 150 г шоколаду (темного, молочного та білого відповідно);
- 300 мл жирних вершків (не менше 33%);
- 4 г желатину;
- 1 яйце і 1 жовток;
- 30 г цукру.
Етапи приготування муссового десерту:
- Для основи збити яйце з цукром, вимішати міксером м’яке масло. Коли маса стане однорідною, просіяти борошно, какао і розпушувач, перемішати лопаткою. З отриманого тіста спекти бісквітний корж діаметром 26 див Коли охолоне, викласти його у форму, выстеленную з боків щільною плівкою.
- Для темного мусу розтопити на бані шоколад, вершки збити до м’яких піків і прибрати в холодильник. Желатин розчинити у невеликій кількості води. Жовток і яйце з цукром прогріти на паровій бані до 60 градусів.
- Яйця з цукром перелити в чашу міксера і збивати на високих обертах, додавши до них розтоплений желатин. Коли температура суміші опуститися до 24 градусів, слід влити в неї цівкою шоколад. А коли мус зовсім охолоне, в три прийоми вмішати вершки.
- У форму на бісквіт вилити темний мус, розрівняти і прибрати в морозильник. За тією ж технологією приготувати ще два види мусу, виливаючи їх поверх попереднього.
Затока десерт останнім, білим мусом, його ставлять на 10 годин не в морозильник, а на полицю холодильника.