Шоколадний пиріг — 16 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Шоколадно-банановий пиріг

При мінімумі матеріальних витрат, відсутність тонни маргарину і згущеного молока, можна приготувати мега-шоколадний пиріг з ніжною текстурою і банановим смаком.

Перелік всіх компонентів, необхідних для його створення:

  • 2 яйця;
  • 400 г цукру;
  • 2 стиглих банана;
  • склянку теплої води;
  • 120 мл молока;
  • 120 мл рослинного масла;
  • склянка борошна;
  • 3 ст. л. какао-порошку;
  • 8 г розпушувача;
  • 8 г соди;
  • 8 г ваніліну;
  • 4 г солі;
  • 250 г темного шоколаду в краплях або мелкорубленая плитка;
  • 200 мл жирних вершків;
  • шматочок вершкового масла.

Випічка:

  • У миску відповідного розміру влити воду, молоко, рослинне масло, викласти розламані на шматочки банани, вбити яйця, всипати цукор і ванілін. Залишається лише взяти в руки міксер і перетворити все в однорідну масу.
  • В іншій посудині відповідного розміру змішати борошно, какао, сіль, соду і розпушувач. Розмішуючи сипучі інгредієнти віночком, ввести до неї рідку суміш. Вийде досить рідке тісто.
  • Прямокутну форму зі сторонами 23 і 33 см добре задобрити і застелити пергаментом. Перелити в неї тісто і випікати 35 – 45 хвилин при 180°С.
  • Вершки і вершкове масло, прогріти практично до кипіння і залити цією рідиною шоколад. Дати суміші постояти 15 хвилин, після цього розмішати до однорідності і покрити отриманим ганашем повністю остиглий пиріг.
Дивіться також:  Як приготувати капкейки в домашніх умовах – 10 смачних рецептів
Прокрутка до верху