Шоколадно-банановий пиріг
При мінімумі матеріальних витрат, відсутність тонни маргарину і згущеного молока, можна приготувати мега-шоколадний пиріг з ніжною текстурою і банановим смаком.
Перелік всіх компонентів, необхідних для його створення:
- 2 яйця;
- 400 г цукру;
- 2 стиглих банана;
- склянку теплої води;
- 120 мл молока;
- 120 мл рослинного масла;
- склянка борошна;
- 3 ст. л. какао-порошку;
- 8 г розпушувача;
- 8 г соди;
- 8 г ваніліну;
- 4 г солі;
- 250 г темного шоколаду в краплях або мелкорубленая плитка;
- 200 мл жирних вершків;
- шматочок вершкового масла.
Випічка:
- У миску відповідного розміру влити воду, молоко, рослинне масло, викласти розламані на шматочки банани, вбити яйця, всипати цукор і ванілін. Залишається лише взяти в руки міксер і перетворити все в однорідну масу.
- В іншій посудині відповідного розміру змішати борошно, какао, сіль, соду і розпушувач. Розмішуючи сипучі інгредієнти віночком, ввести до неї рідку суміш. Вийде досить рідке тісто.
- Прямокутну форму зі сторонами 23 і 33 см добре задобрити і застелити пергаментом. Перелити в неї тісто і випікати 35 – 45 хвилин при 180°С.
- Вершки і вершкове масло, прогріти практично до кипіння і залити цією рідиною шоколад. Дати суміші постояти 15 хвилин, після цього розмішати до однорідності і покрити отриманим ганашем повністю остиглий пиріг.