Класичний штрудель із листкового тіста з яблуками
Класичний штрудель із листкового тіста з яблуками – це ніжний та соковитий десерт. І якщо використовувати вже готове листкове тісто, то вам не доведеться довго возитися з цим рецептом. Яблука для начинки вибирайте щільні та стиглі з кисло-солодким смаком.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 15-25 хв.
порцій – 2.
Інгредієнти:
- Яблука – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Кориця мелена – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Тісто листкове дріжджове – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь дістаньте тісто з морозилки і залиште його на столі до розморожування, ні в якому разі не розморожуйте його за допомогою мікрохвильової печі. Візьміть стиглі та соковиті яблука, помийте та просушіть їх.
Крок 2. З яблук зріжте шкірку, видаліть серцевину з насінням. М’якуш наріжте невеликими кубиками. Нарізку складіть в миску, всипте цукор і мелену корицю, збризкайте лимонним соком фрукти і добре перемішайте.
Крок 3. Прямо на пергаменті розкотіть листкове тісто в тонкий пласт 1-2 міліметри завтовшки. Викладіть яблучну начинку рівномірним шаром, з країв залишайте 1-1,5 сантиметри вільного тіста.
Крок 4. Акуратно, щоб не порвати тісто, загорніть його в рулет, защипіть краї з обох боків. Зверху зробіть кілька не дуже глибоких діагональних надрізів ножем.
Крок 5. Розбийте куряче яйце в миску і збовтайте його віночком до однорідного стану. Змастіть поверхню рулету збитим яйцем за допомогою силіконового пензлика.
Крок 6. Штрудель перенесіть на лист і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Готуйте пиріг протягом 15-20 хвилин до апетитної рум’яної скоринки. Трохи остудіть готовий штрудель із яблуками, а потім можна подавати його на стіл. Смачного!