Штрудель з яблуками класичний – 10 рецептів приготування штруделю

Класичний штрудель із листкового тіста з яблуками

Класичний штрудель із листкового тіста з яблуками – це ніжний та соковитий десерт. І якщо використовувати вже готове листкове тісто, то вам не доведеться довго возитися з цим рецептом. Яблука для начинки вибирайте щільні та стиглі з кисло-солодким смаком.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15-25 хв.

порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Яблука – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Тісто листкове дріжджове – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь дістаньте тісто з морозилки і залиште його на столі до розморожування, ні в якому разі не розморожуйте його за допомогою мікрохвильової печі. Візьміть стиглі та соковиті яблука, помийте та просушіть їх.

Крок 2. З яблук зріжте шкірку, видаліть серцевину з насінням. М’якуш наріжте невеликими кубиками. Нарізку складіть в миску, всипте цукор і мелену корицю, збризкайте лимонним соком фрукти і добре перемішайте.

Крок 3. Прямо на пергаменті розкотіть листкове тісто в тонкий пласт 1-2 міліметри завтовшки. Викладіть яблучну начинку рівномірним шаром, з країв залишайте 1-1,5 сантиметри вільного тіста.

Крок 4. Акуратно, щоб не порвати тісто, загорніть його в рулет, защипіть краї з обох боків. Зверху зробіть кілька не дуже глибоких діагональних надрізів ножем.

Крок 5. Розбийте куряче яйце в миску і збовтайте його віночком до однорідного стану. Змастіть поверхню рулету збитим яйцем за допомогою силіконового пензлика.

Крок 6. Штрудель перенесіть на лист і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Готуйте пиріг протягом 15-20 хвилин до апетитної рум’яної скоринки. Трохи остудіть готовий штрудель із яблуками, а потім можна подавати його на стіл. Смачного!

Дивіться також:  Млинцевий торт – 10 простих і смачних рецептів