Секрети самостійного виготовлення сиру
Щоб самостійно приготований продукт був не тільки смачним, але і корисним, слід дотримуватися деяких правил і знати маленькі хитрощі:
Самий головний секрет приготування сиру вимагає часу. Робити похапцем продукт не варто. Можна отримати або недоварену масу, або малос’едобнимі резиноподобную субстанцію.
- Якість сировини. Молоко, сметана, кефір повинні бути відмінної якості, краще всього купувати ці продукти у фермерів. Тоді на виході вийде дійсно смачний і корисний продукт.
- Важливо не перегрівати сировина в процесі готування. Якщо температура буде надто високою, то сир придбає неапетитний грудкуватих вигляд, смакові якості також погіршаться.
- У той же час сировина не може бути недостатньо нагрітим. В такому випадку не відбудеться повноцінне відділення сироватки від сирної маси, і продукт буде мати вигляд згустку, який навряд чи захочеться вживати в їжу.
- Для відділення сирної маси від сироватки і подальшого її стікання краще всього використовувати чисту марлю. Завдяки її мелкосетчатой структурі вдасться віджати всю зайву рідину, а сам матеріал є натуральним і не містить барвників чи ароматизаторів, які могли б перейти на кінцевий продукт.
Враховуючи всі вищеописані особливості, кожній господині, навіть не дуже досвідченою, під силу зробити сир з молока. У самостійному його приготування в домашніх умовах немає нічого складного. Важливо лише строго дотримуватися рецепту і готувати з високоякісних компонентів. Тоді домашній продукт з легкістю потіснить магазинний в щоденному раціоні.