Сирна запіканка з манкою в мультиварці — покроковий рецепт фото
Сир настільки корисний продукт, що включати в меню рекомендується щодня. А щоб трохи урізноманітнити раціон, можна приготувати на сніданок або десерт смачну запіканку в мультиварці, користуючись підказками покрокового рецепта. Шматочок ситного виробу забезпечать силою і енергією на цілий день, доповнить обід і вечірній чай. До речі, можна поставити готувати запіканку в мультиварці і в цей час вдосталь поговорити з подругами, а пізніше пригостити їх низькокалорійним десертом.
- 500 г середньо жирного (18%) сиру;
- 3 ст. л. манки;
- 3 середніх яйця;
- 150 г цукру;
- за смаком родзинки;
- 50 г вершкового масла;
- сода, оцет для гасіння.
Приготування:
- В окремій ємності змішайте яйця і цукор, добре збивши суміш виделкою або міксером.
- Щоб запіканка вийшла особливо пишною і повітряної процес збивання повинен тривати не менше п’яти хвилин. Це також забезпечить посилений «підйом» вироби.
- Безпосередньо над сумішшю погасите оцтом, а краще лимонним соком соду. Додайте сир і порцію манки.
- Ще раз пробийте масу міксером або виделкою. У першому випадку особливо не старайтеся, щоб залишити в масі легку зернистість, але повністю позбавити від великих грудочок.
- Заздалегідь промийте і залийте окропом ізюм, через 10 хвилин злийте воду з трохи набряклих ягід і обсушіть їх. Введіть в сирне тісто.
- Використовуючи суворо ложку, легенько перемішайте масу, щоб розподілити по всьому об’єму родзинки.
- Змастіть чашу мультиварки шматочком вершкового масла.
- Викладіть сирне тісто, разравняв його поверхню.
- Встановіть пристрій у стандартний режим «випічки» на одну годину. Після повного закінчення програми, відкрийте мультиварку і огляньте запіканку. Якщо її боки недостатньо зарум’янилися, то печіть виріб ще 10-20 хвилин.