Запіканка з сиром в мультиварці без яєць
За бажанням можна зробити сирну запіканку в мультиварці і без яєць. Докладний рецепт неодмінно стане в нагоді в той момент, коли в холодильнику не випадково виявиться цього інгредієнта. Тим не менш без яєць виріб виходить не менш смачною, ситною і особливо корисним. Дуже важливо дати запіканці добре вистоятися, щоб вона не осіла. Якщо є бажання, то в запіканку можна покласти трохи свіжих фруктів, нарізані невеликими шматочками.
- 450 г маложирного (не більше 9%) сиру;
- 150 г среднежирной (20%) сметани;
- 300 мл кефіру;
- 1 ст. сирої манки;
- 1 ч. л. гашеного лимонним соком соди;
- 2 ст. л. цукру;
- для щіпка порошку аромату ванілі.
Приготування:
- У глибокій мисці з’єднайте сир і сметану. Добре перемішайте до отримання однорідного стану.
- Всипте весь цукор і ванілін, продовжуючи вимішувати, введіть частинами сиру манну крупу. В самому кінці погашену соду.
- Для збивання використовуйте міксер або блендер, щоб розбити всі грудочки. Потім залиште підготовлене тісто на 30 хвилин.
- Всю внутрішню поверхню чаші від мультиварки промажте маслом (за бажанням рослинним або вершковим). Викладіть настоявшуюся масу і випікайте рівно годину у відповідному режимі.
- Після повної готовності виробу, дайте йому відпочити ще 20 хвилин при відкритій кришці. І тільки після цього виймайте з мультиварки.