Сирна запіканка в мультиварці – 7 приголомшливих рецептів!

Сирна запіканка з бананами або яблуками в мультиварці — дуже смачний рецепт

Навіть таке приголомшливо смачне блюдо як сирна запіканка в один прекрасний момент може набриднути. І тоді можна досхочу поекспериментувати, додавши до основних інгредієнтів наповнювачі по своєму смаку. Це можуть бути будь-які ягоди фрукти або сухофрукти. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені або навіть консервовані, попередньо лише відцідити зайвий сік. Наступний рецепт докладно розповість, як зробити в мультиварці сирну запіканку з бананами або ж яблуками.

  • близько 600 р сиру (трохи більше 3 пачок) малої жирність (1.8%);
  • 3 великих яйця;
  • 1/3 або ½ ст. сирої манки;
  • ½ Ст. цукру;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 2 банана або яблука;
  • трохи фруктів або ягід для прикраси;
  • шматочок вершкового масла для змащування чаші.

Приготування:

  • Мультиварочную чашу промажте маслом приблизно на половину висоти і обсипте поверхню манкою (близько 1 ст. л.).
  • В підходящу ємність вбийте яйця і додайте цукор. Використовуючи блендер, звичайний віночок або міксер пробийте суміш до пишної однорідності.
  • Введіть заздалегідь протертий крізь сито сир, розпушувач і ванільний цукор. Додати манку. Її кількість може дещо варіюватися від початкової вологості сиру. Чим він сухіше, тим менше знадобиться крупи і навпаки. У результаті повинна вийти маса, по густоті нагадує сметану. Якщо суміш виходить дуже густий, то можна додати ще одне яйце.
  • Половину сирного тіста влийте в чашу. Банани наріжте шайбами товщиною 5 мм, а яблука приблизно такими ж шматочками. Розкладіть фрукти довільним шаром, вдавлюючи їх лише злегка.
  • Зверху залийте другою частиною тіста. Розрівняйте поверхню лопаткою і за бажанням прикрасьте її. Для цього можна використовувати свіжі або морожені вишні, шматочки персиків, абрикосів, родзинки.
  • Встановіть режим «Випічка» приблизно на 50-60 хвилин і випікати, не відкриваючи кришку. Щоб перевірити готовність виробу, доторкніться до поверхні лопаткою або просто пальцем. Якщо слідів на ній не залишиться, то запіканка готова. У зворотному випадку продовжите випікання ще на 10 хвилин.
  • Щоб без особливих проблем дістати запіканку з чаші, відокремте силіконової або дерев’яною лопаткою її краю від стінок. Підставте тарілку і переверніть чашу. А потім використовуючи ще одну тарілку, переверніть назад, щоб фруктовий декор опинився зверху.
Дивіться також:  Сирно-морквяна запіканка – 7 рецептів

Прокрутка до верху