Сирна запіканка в мультиварці – 7 приголомшливих рецептів!

Як приготувати сирну запіканку в мультиварці – відео

Оригінальний рецепт докладно розповість, як приготувати сирну запіканку, використовуючи мультиварку, і дасть кілька корисних порад. Готовий виріб стане ще смачнішим і привабливішим, якщо залити його шоколадною глазур’ю.

  • 500 г жирного краще домашнього сиру;
  • 200 г цукру;
  • 100 г вершкового масла для тіста;
  • ще трохи для змазування;
  • 2 ст. л. манної крупи;
  • 4 великих яйця;
  • за бажанням 100 г родзинок;
  • трохи ванілі або цукру з ароматом.

Для глазурі:

  • 1 ст. л. вершків;
  • 2 ст. л. какао;
  • приблизно стільки ж вершкового масла;
  • 3 ст. л. цукру або пудри.

Приготування:

  • Сир перед приготуванням страви обов’язково протріть крізь дрібне сито, подрібніть блендером або ж просто розітріть виделкою. Це забезпечить готовому виробу гладкість, але залишити легку зернистість.
  • У сир введіть розм’якшене масло і збийте. Власне саме короткочасне збивання після додавання кожного інгредієнта забезпечить особливо пишну і повітряну структуру готового виробу.
  • Додайте яйця і ще раз пробийте. За бажанням і якщо дозволяє час, можна розділити білки і жовтки, збити їх окремо, а потім з’єднати з сиром.
  • Введіть цукор з ванількою і збивайте масу, поки він повністю не розчиниться.
  • Тепер додайте манку і родзинки. Останній можна замінити шоколадною крихтою, невеликими шматочками апельсина, курагою і будь-яким іншим наповнювачем. Від цього готову страву тільки виграє.
  • Щоб манка добре розбухла, дайте творожному тісту відпочити протягом 20-30 хвилин.
  • Рясно промажте казанок мультиварки вершковим маслом, щоб шар був добре помітний. Це дозволить дістати готовий виріб швидко і без пошкоджень.
  • Залийте вистояла тісто, акуратно розрівняйте верх і поставте казанок в мультиварку. Випікайте 50 хвилин в стандартному режимі «Випічки».
  • Щоб виріб вийшло особливо пишним і буквально дихаючим, ні в якому разі не відкривайте під час процесу кришку. Після повного приготування переведіть режим Підтримання тепла» і дайте настоятися запіканці протягом 30-60 хвилин.
  • В цей час займіться приготуванням шоколадної глазурі. Для чого в какао додайте вершки і цукор або пудру, що краще. На вкрай малому газу доведіть до кипіння. Коли суміш трохи охолоне, додайте шматочок м’якого вершкового масла і активно пробийте до його з’єднання з основною масою.
  • Дістаньте чашу з мультиварки, накрийте її плоскою тарілкою і швидко переверніть. Так сирна запіканка не отримає пошкоджень і залишиться повністю цілою.
  • Залийте шоколадною глазур’ю, рівномірно розмазуючи її по поверхні і боків. Приберіть остигле виріб в холодильник ще на годину для повного застигання.
Дивіться також:  Сирна запіканка в мікрохвильовці за 10 хвилин – 7 рецептів

Використовуючи основний рецепт можна змінювати інгредієнти на свій розсуд, щораз отримуючи нове блюдо.

Прокрутка до верху