Як приготувати сирну запіканку в мультиварці – відео
Оригінальний рецепт докладно розповість, як приготувати сирну запіканку, використовуючи мультиварку, і дасть кілька корисних порад. Готовий виріб стане ще смачнішим і привабливішим, якщо залити його шоколадною глазур’ю.
- 500 г жирного краще домашнього сиру;
- 200 г цукру;
- 100 г вершкового масла для тіста;
- ще трохи для змазування;
- 2 ст. л. манної крупи;
- 4 великих яйця;
- за бажанням 100 г родзинок;
- трохи ванілі або цукру з ароматом.
Для глазурі:
- 1 ст. л. вершків;
- 2 ст. л. какао;
- приблизно стільки ж вершкового масла;
- 3 ст. л. цукру або пудри.
Приготування:
- Сир перед приготуванням страви обов’язково протріть крізь дрібне сито, подрібніть блендером або ж просто розітріть виделкою. Це забезпечить готовому виробу гладкість, але залишити легку зернистість.
- У сир введіть розм’якшене масло і збийте. Власне саме короткочасне збивання після додавання кожного інгредієнта забезпечить особливо пишну і повітряну структуру готового виробу.
- Додайте яйця і ще раз пробийте. За бажанням і якщо дозволяє час, можна розділити білки і жовтки, збити їх окремо, а потім з’єднати з сиром.
- Введіть цукор з ванількою і збивайте масу, поки він повністю не розчиниться.
- Тепер додайте манку і родзинки. Останній можна замінити шоколадною крихтою, невеликими шматочками апельсина, курагою і будь-яким іншим наповнювачем. Від цього готову страву тільки виграє.
- Щоб манка добре розбухла, дайте творожному тісту відпочити протягом 20-30 хвилин.
- Рясно промажте казанок мультиварки вершковим маслом, щоб шар був добре помітний. Це дозволить дістати готовий виріб швидко і без пошкоджень.
- Залийте вистояла тісто, акуратно розрівняйте верх і поставте казанок в мультиварку. Випікайте 50 хвилин в стандартному режимі «Випічки».
- Щоб виріб вийшло особливо пишним і буквально дихаючим, ні в якому разі не відкривайте під час процесу кришку. Після повного приготування переведіть режим Підтримання тепла» і дайте настоятися запіканці протягом 30-60 хвилин.
- В цей час займіться приготуванням шоколадної глазурі. Для чого в какао додайте вершки і цукор або пудру, що краще. На вкрай малому газу доведіть до кипіння. Коли суміш трохи охолоне, додайте шматочок м’якого вершкового масла і активно пробийте до його з’єднання з основною масою.
- Дістаньте чашу з мультиварки, накрийте її плоскою тарілкою і швидко переверніть. Так сирна запіканка не отримає пошкоджень і залишиться повністю цілою.
- Залийте шоколадною глазур’ю, рівномірно розмазуючи її по поверхні і боків. Приберіть остигле виріб в холодильник ще на годину для повного застигання.
Використовуючи основний рецепт можна змінювати інгредієнти на свій розсуд, щораз отримуючи нове блюдо.