Сирне тісто – 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Готуємо з додаванням дріжджів

Дріжджове сирне тісто чудово підходить для різних булочок, плетінок, пирогів і пиріжків. З ним легко працювати, а готова випічка довго не черствіє. Як і для будь-якого іншого варіанту сирного тіста вологість даного продукту суттєво впливає на кількість борошна, тому якщо її буде потрібно трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті, в цьому немає нічого страшного.

Перелік продуктів, які увійдуть в тісто:

  • 100 мл кефіру;
  • 150 г сиру;
  • 70 мл рослинного масла;
  • 2 яйця;
  • 50 г цукру;
  • 5 г солі;
  • 7 г дріжджів (сухих);
  • 460 г борошна.

Черговість дій:

  • Просіяне борошно перемішати з сухими швидкодіючими дріжджами.
  • В іншій посудині змішати кефір, яйця, сир, цукор і сіль. Всі продукти мають бути кімнатної температури.
  • Далі з’єднуємо сипучі компоненти і рідку складову. Коли борошно добре зволожиться, додаємо рослинне масло. Цей продукт можна замінити на не гаряче розтоплене вершкове.
  • Став гладким тісту надати округлу форму і відправити в тепло для вистоювання на півтори години. Через годину обов’язково зробити обминку.
Дивіться також:  Чізкейк Енді Шеф – класичний рецепт і варіації
Прокрутка до верху