Готуємо з додаванням дріжджів
Дріжджове сирне тісто чудово підходить для різних булочок, плетінок, пирогів і пиріжків. З ним легко працювати, а готова випічка довго не черствіє. Як і для будь-якого іншого варіанту сирного тіста вологість даного продукту суттєво впливає на кількість борошна, тому якщо її буде потрібно трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті, в цьому немає нічого страшного.
Перелік продуктів, які увійдуть в тісто:
- 100 мл кефіру;
- 150 г сиру;
- 70 мл рослинного масла;
- 2 яйця;
- 50 г цукру;
- 5 г солі;
- 7 г дріжджів (сухих);
- 460 г борошна.
Черговість дій:
- Просіяне борошно перемішати з сухими швидкодіючими дріжджами.
- В іншій посудині змішати кефір, яйця, сир, цукор і сіль. Всі продукти мають бути кімнатної температури.
- Далі з’єднуємо сипучі компоненти і рідку складову. Коли борошно добре зволожиться, додаємо рослинне масло. Цей продукт можна замінити на не гаряче розтоплене вершкове.
- Став гладким тісту надати округлу форму і відправити в тепло для вистоювання на півтори години. Через годину обов’язково зробити обминку.