З сиру з яблуками
Сирні пончики з яблучним наповнювачем — улюблені ласощі для дітей і тих, хто віддає перевагу корисні десерти.

Інгредієнти:
- 250 г домашнього сиру;
- 1 яйце;
- 2 кисло-солодких яблука;
- 5 мл лимонного соку;
- 150 г борошна;
- 1 л неароматного рослинного масла;
- трохи соди і солі;
- 30 г цукру.
Спосіб випічки.
Сир перетирають з цукром і яйцями до отримання однорідної пластичної маси.
Солять, насипають борошно, зверху — погашену частиною лимонного соку соду.
Всі інгредієнти ретельно розмішують.
Отриману масу ділять на 15 частин, з яких формують кульки.
Яблука очищають і натирають на дрібній тертці, змішують з залишками соку лимона і цукром.
У кожному сирному кульці роблять невелике заглиблення, поміщають туди яблучну кашку і защипують. Робити це потрібно дуже швидко, щоб яблука не встигли дати сік.
У каструльці розігрівають фритюр і опускають в нього сирні заготовки (по 5 штук).
Пончики обсмажують до утворення гарної скоринки.
Готові пончики можна оформити на американський манер. Для цього достатньо змочити колечка в шоколадну або цукрову глазур і прикрасити декоративною посипкою.