Сирні пончики — 9 рецептів приготування

З сиру з яблуками

Сирні пончики з яблучним наповнювачем — улюблені ласощі для дітей і тих, хто віддає перевагу корисні десерти.

Інгредієнти:

  • 250 г домашнього сиру;
  • 1 яйце;
  • 2 кисло-солодких яблука;
  • 5 мл лимонного соку;
  • 150 г борошна;
  • 1 л неароматного рослинного масла;
  • трохи соди і солі;
  • 30 г цукру.

Спосіб випічки.

  • Сир перетирають з цукром і яйцями до отримання однорідної пластичної маси.
  • Солять, насипають борошно, зверху — погашену частиною лимонного соку соду.
  • Всі інгредієнти ретельно розмішують.
  • Отриману масу ділять на 15 частин, з яких формують кульки.
  • Яблука очищають і натирають на дрібній тертці, змішують з залишками соку лимона і цукром.
  • У кожному сирному кульці роблять невелике заглиблення, поміщають туди яблучну кашку і защипують. Робити це потрібно дуже швидко, щоб яблука не встигли дати сік.
  • У каструльці розігрівають фритюр і опускають в нього сирні заготовки (по 5 штук).
  • Пончики обсмажують до утворення гарної скоринки.
  • Готові пончики можна оформити на американський манер. Для цього достатньо змочити колечка в шоколадну або цукрову глазур і прикрасити декоративною посипкою.

    Дивіться також:  Торт з готових коржів – 8 смачних рецептів