Готуємо з копченостями
Ароматний, дуже смачний пиріг виходить з додаванням копченостей.
Тісто складається з:
- борошно — 1,5 склянки;
- молоко — ¼ ст.;
- масло вершкове — 100 г;
- яйця — 2 одиниці;
Начинка:
- твердий сир — 200 г;
- копченості — 150 г;
- яйця — два або три.
Приготування сирно-копченого пирога полягає в наступному:
- Відокремлюємо жовтки від білків і додаємо перші в просіяне борошно. Сюди ж вводимо м’яке вершкове масло і сіль. Додаючи порціями борошно, замішуємо тісто.
- Форму для випікання злегка покриваємо топленим або рослинним маслом, вкладаємо в неї тісто.
- Для начинки нарізаємо дрібно копченості, сир тремо на тертці. Половину натертого сиру змішуємо з копченостями, викладаємо начинку на тісто.
- Збиваємо яйця і змішуємо з другою половиною сиру. Яєчної сумішшю покриваємо пиріг.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг в духовці 35 хвилин до золотистої скоринки.