Сирний пиріг — 14 рецептів приготування

Готуємо з копченостями

Ароматний, дуже смачний пиріг виходить з додаванням копченостей.

Тісто складається з:

  • борошно — 1,5 склянки;
  • молоко — ¼ ст.;
  • масло вершкове — 100 г;
  • яйця — 2 одиниці;

Начинка:

  • твердий сир — 200 г;
  • копченості — 150 г;
  • яйця — два або три.

Приготування сирно-копченого пирога полягає в наступному:

  • Відокремлюємо жовтки від білків і додаємо перші в просіяне борошно. Сюди ж вводимо м’яке вершкове масло і сіль. Додаючи порціями борошно, замішуємо тісто.
  • Форму для випікання злегка покриваємо топленим або рослинним маслом, вкладаємо в неї тісто.
  • Для начинки нарізаємо дрібно копченості, сир тремо на тертці. Половину натертого сиру змішуємо з копченостями, викладаємо начинку на тісто.
  • Збиваємо яйця і змішуємо з другою половиною сиру. Яєчної сумішшю покриваємо пиріг.
  • Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг в духовці 35 хвилин до золотистої скоринки.
Дивіться також:  Крем для капкейків, який тримає форму – 10 рецептів