Лимонний сироп для просочення торта
Склад продуктів: 6 великих ложок цукрового піску, півлітра фільтрованої води, 4 великі ложки коньяку, великий свіжий лимон.
- В першу чергу фрукт ретельно миється і витирається насухо. Теркою з самими мініатюрними поділками з нього знімається цедра. Це потрібно зробити таким чином, щоб не зачепити білу м’якоть. Інакше готовий сироп буде гірчити.
- З решти цитрусового компонента вичавлюється сік. Потрібно стежити за тим, щоб рідина не потрапили кісточки.
- Вода доводиться до кипіння на невеликому вогні. У неї висипається цукор-пісок.
- Коли рідина дійде до кипіння, в неї додається цедра і лимонний сік. Його достатньо буде 2-3 ложок.
- Ємність з солодкою масою знімається з вогню.
Коли лимонний сироп для просочення повністю охолоне, його потрібно процідити і з’єднати з коньяком. За бажанням можна виключити з рецепту алкогольний напій або використовувати білий/темний ром.