Рибна запіканка
Варіант з приготуванням запіканки стане ідеальним для сім’ї, в якій є діти. Він зобов’язує добре проробляти рибу на наявність кісток. Зараз ми готуємо в мультиварці, але допустимо запікання страви і в духовій шафі.
Інгредієнти:
- чистий вага філе скумбрії – 600 г;
- картопля – 1 кг;
- сир – 150 г;
- сметану і спеції беремо на смак.
Рецепт рибної запіканки з скумбрії передбачає виконання наступних кроків:
- Ретельно очищену від нутрощів і кісток скумбрію нарізаємо на невеликі філе.
- Картоплю, нарізану кружальцями, відварюємо після закипання води 5 хвилин.
- Подрібнюємо сир теркою дрібніші.
- В мультиварку першим шаром викладаємо 12 від наявного картоплі. Злегка присаливаем його, промазуємо сметаною (вона має перевагу, але можна замінити майонезом).
- Зверху викладаємо рибне філе, знову присаливаем і промазуємо сметаною.
- Поверх другого шару картоплі зі сметаною товстим шаром висипаємо сир.
- Запікаємо в режимі «Випічка» 50 хвилин.
Мультиварка не дасть страви красивого золотого рум’янцю. Зате пропечет його рівномірно і подарує чудовий, ніжний смак. У разі приготування в духовці час складе 45 хвилин при 190°С.