Скумбрія, запечена в духовці з картоплею – 7 рецептів

Рибна запіканка

Варіант з приготуванням запіканки стане ідеальним для сім’ї, в якій є діти. Він зобов’язує добре проробляти рибу на наявність кісток. Зараз ми готуємо в мультиварці, але допустимо запікання страви і в духовій шафі.

Інгредієнти:

  • чистий вага філе скумбрії – 600 г;
  • картопля – 1 кг;
  • сир – 150 г;
  • сметану і спеції беремо на смак.

Рецепт рибної запіканки з скумбрії передбачає виконання наступних кроків:

  • Ретельно очищену від нутрощів і кісток скумбрію нарізаємо на невеликі філе.
  • Картоплю, нарізану кружальцями, відварюємо після закипання води 5 хвилин.
  • Подрібнюємо сир теркою дрібніші.
  • В мультиварку першим шаром викладаємо 12 від наявного картоплі. Злегка присаливаем його, промазуємо сметаною (вона має перевагу, але можна замінити майонезом).
  • Зверху викладаємо рибне філе, знову присаливаем і промазуємо сметаною.
  • Поверх другого шару картоплі зі сметаною товстим шаром висипаємо сир.
  • Запікаємо в режимі «Випічка» 50 хвилин.

Мультиварка не дасть страви красивого золотого рум’янцю. Зате пропечет його рівномірно і подарує чудовий, ніжний смак. У разі приготування в духовці час складе 45 хвилин при 190°С.

Дивіться також:  Перлова каша – як варити? 8 рецептів приготування смачних
Прокрутка до верху