Скумбрія, запечена в духовці з картоплею – 7 рецептів

З сирною скоринкою

Нижче запропоновано відмінний спосіб приготування вишуканого і одночасно бюджетного страви.

Для приготування візьмемо:

  • скумбрію;
  • сир твердих сортів – 60 г;
  • лимон;
  • зубки часнику – 3 шт.;
  • спеції (сіль, суміш перців, майоран, розмарин) за смаком;
  • масло рослинне – 75 мл

Покроковий рецепт:

  • Заздалегідь випатрану і промиту рибу промазуємо сумішшю з соку половини лимона і спецій. Залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
  • За цей час нам потрібно прогріти до 200°С духовку.
  • Перетираємо сир. Беремо Пармезан, Романо, Гран Падано або будь-який інший продукт твердих сортів.
  • Готуємо склад для сирної «шапки» з соком, що залишився лимона і спецій.
  • Скумбрія промаринувалася. Обсмажуємо її на сковороді 4 хвилини. Не забуваємо перед цим промокнути тушку від надлишків маринаду, щоб вона смажилася, а не тушкувалась.
  • Рибу викладаємо на лист пергаменту і добре присипаємо сирної шапкою.

Поставивши блюдо в духовку, чекаємо всього 15 хвилин і вилучаємо. Подаємо скумбрію під сирною «шубою» з улюбленим гарніром.

Якщо скумбрія все ще здається вам рибою «нудною», виправте це прикре непорозуміння і скористайтеся одним із запропонованих рецептів. Будьте впевнені, блюдо вийде – смакота!

Дивіться також:  Суфле з курки як у дитячому садку – 7 покрокових рецептів приготування
Прокрутка до верху