З сирною скоринкою
Нижче запропоновано відмінний спосіб приготування вишуканого і одночасно бюджетного страви.
Для приготування візьмемо:
- скумбрію;
- сир твердих сортів – 60 г;
- лимон;
- зубки часнику – 3 шт.;
- спеції (сіль, суміш перців, майоран, розмарин) за смаком;
- масло рослинне – 75 мл
Покроковий рецепт:
- Заздалегідь випатрану і промиту рибу промазуємо сумішшю з соку половини лимона і спецій. Залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
- За цей час нам потрібно прогріти до 200°С духовку.
- Перетираємо сир. Беремо Пармезан, Романо, Гран Падано або будь-який інший продукт твердих сортів.
- Готуємо склад для сирної «шапки» з соком, що залишився лимона і спецій.
- Скумбрія промаринувалася. Обсмажуємо її на сковороді 4 хвилини. Не забуваємо перед цим промокнути тушку від надлишків маринаду, щоб вона смажилася, а не тушкувалась.
- Рибу викладаємо на лист пергаменту і добре присипаємо сирної шапкою.
Поставивши блюдо в духовку, чекаємо всього 15 хвилин і вилучаємо. Подаємо скумбрію під сирною «шубою» з улюбленим гарніром.
Якщо скумбрія все ще здається вам рибою «нудною», виправте це прикре непорозуміння і скористайтеся одним із запропонованих рецептів. Будьте впевнені, блюдо вийде – смакота!