З додаванням апельсинів
Смак злив прекрасно відтіняє цитрусовий аромат, тому не дивно, що з’явився такий рецепт зимової заготівлі з додаванням апельсина. Сливи для цього варення підійдуть будь-якого кольору і сорту, а от помаранчевий бугристий фрукт краще вибирати посочнее.
Пропорції інгредієнтів:
- 1250 г слив;
- 1000 г цукрового піску;
- 1 ½ апельсина.
Хід роботи:
- Сливи вимити і обсушити на рушнику – вода в варення ні до чого. Чисті і сухі плоди розламати на половинки, які розрізати ще навпіл, а кісточки викинути.
- Шкірку з апельсина можна зняти разом з цедрою, її тонкий помаранчевий шар у приготуванні не знадобитися. При бажанні цедру теж можна проварити з фруктами і вийняти, а можна використовувати для інших страв. З часточок цитрусового плоду зняти всі плівки, м’якоть нарізати поперек невеликими скибочками.
- Всі підготовлені фрукти скласти в каструлю і засипати цукром, залишити в такому положенні ан кілька годин, щоб виділилося достатню кількість соку.
- Після цього поставити варення на вогонь і варити після закипання 45 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи заготовку. За цей час сливи повинні повністю насититися соком і стануть прозорими, а сироп досить загусне.
- Щоб зберегти варення до зими, його гарячим розливають по чистим стерильним банкам і закочують кришками.