Сливове варення – 8 смачних рецептів домашнього варення

З додаванням апельсинів

Смак злив прекрасно відтіняє цитрусовий аромат, тому не дивно, що з’явився такий рецепт зимової заготівлі з додаванням апельсина. Сливи для цього варення підійдуть будь-якого кольору і сорту, а от помаранчевий бугристий фрукт краще вибирати посочнее.

Пропорції інгредієнтів:

  • 1250 г слив;
  • 1000 г цукрового піску;
  • 1 ½ апельсина.

Хід роботи:

  • Сливи вимити і обсушити на рушнику – вода в варення ні до чого. Чисті і сухі плоди розламати на половинки, які розрізати ще навпіл, а кісточки викинути.
  • Шкірку з апельсина можна зняти разом з цедрою, її тонкий помаранчевий шар у приготуванні не знадобитися. При бажанні цедру теж можна проварити з фруктами і вийняти, а можна використовувати для інших страв. З часточок цитрусового плоду зняти всі плівки, м’якоть нарізати поперек невеликими скибочками.
  • Всі підготовлені фрукти скласти в каструлю і засипати цукром, залишити в такому положенні ан кілька годин, щоб виділилося достатню кількість соку.
  • Після цього поставити варення на вогонь і варити після закипання 45 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи заготовку. За цей час сливи повинні повністю насититися соком і стануть прозорими, а сироп досить загусне.
  • Щоб зберегти варення до зими, його гарячим розливають по чистим стерильним банкам і закочують кришками.
Дивіться також:  Фісташковий торт – 7 дуже смачних і ароматних рецептів
Прокрутка до верху