Рецепт «П’ятихвилинка»
Цей рецепт на зиму примітний тим, що фрукти під час приготування не готуються при температурі активного кипіння, а лише витримуються п’ять хвилин в стані «ось-ось закипить», тому цукор у складі заготовки можна легко замінити медом.
Співвідношення інгредієнтів солодкої заготовки:
- 1000 г слив будь-якого сорту;
- 500-1000 г цукру.
Приготування:
- Сливи помити, вийняти кісточки, а м’якоть кожного фрукта розрізати мінімум на чотири шматочки, так вони швидше пустять сік. Засипати їх цукром і залишити до виділення достатньої кількості соку.
- До підготовки тари для закупорювання цього варення потрібно підходити досить серйозно. Банки і кришки потрібно обов’язково стерилізувати, використовуючи киплячу воду, розпечену духовку або мікрохвильову піч.
- Каструлю зі сливами поставити на вогонь і довести до температури максимально близькою до закипання, перевести вогонь на мінімальний рівень, щоб уникнути активного бурління сиропу і тримати так заготовку на плиті п’ять хвилин.
- Після цього гаряче варення розлити по банках, закрутити кришками і залишити до повного охолодження, добре обгорнувши теплою ковдрою.