Рецепт від Олени Чекаловой
Іноді найпростіші ідеї стають нез’ясовно популярними. Ведуча програми «Щастя є» запропонувала глядачам простий і оригінальний рецепт сливового пирога майже без цукру. Мабуть з цієї причини він припав до душі більшої частини аудиторії і передплатникам її блогу.
На півкілограма добірних злив візьміть:
- борошно – 250 г;
- вершкове масло – 120 г;
- яйце;
- 40 мл води;
- 10 г цукру;
- 5 г солі.
Цей пиріг прикрасить меню тих, хто стежить за здоров’ям і об’ємом талії. А ще він просто смачний!
- Борошно просіюють, додають сіль і розпушувач.
- Холодне масло розтирають разом з борошном до стану дрібних грудочок. Це потребує неабияких зусиль, однак, це важливий етап у рецепті.
- Яйця збивають окремо і вливають у молоко.
- В отриману суміш додають ванілін і цукор.
- На деку роблять «французьку сорочку» і переливають в нього тісто.
- Зверху красиво розкладають часточки злив. Фрукти потрібно притрусити корицею і дрібкою коричневого цукру.
- Випікати 30 хвилин при 200 º с.