Сливовий пиріг – 12 рецептів, як приготувати смачний пиріг

Зі сливовим варенням

Якщо пиріг готується не в сезон дозрівання слив, свіжі плоди легко замінити домашніми заготовками. Відкритий пиріг з пишною дріжджовий основою і густим кисло-солодким варенням або джемом із слив можна спекти практично моментально, так як не потрібно ставити опару і чекати, коли тісто підніметься.

Для основи:

  • борошно – 300 – 350 г;
  • вода – 250 мл;
  • масло рослинне – 60 мл;
  • цукор – 50 г;
  • сіль – 5 г;
  • швидко діючі дріжджі – 5 р.

Пиріг можна готувати в круглій формі або на деку, але обов’язково оформивши по краях бортики з тіста.

  • Рослинне масло нагріти, не доводячи до кипіння. Розчинити в ньому сіль і цукор. Трохи остудити і влити кип’ячену воду такої ж температури.
  • Додати дріжджі, просіяти в тісто борошно м замісити пружне тісто.
  • Форму ретельно змастити, розкласти на дні розкатане тісто і рівномірно розподілити варення.
  • Зробити прикраси з тіста: всілякі кіски, аплікації у вигляді квітів і листя, традиційні решітки або щось зовсім незвичайне.
  • Півгодини пиріг повинен щоб підійшло, після чого його слід випікати 30 хвилин при 180 º с.

Пиріг вийде рум’яним, якщо прикраси і виступаючі бортики змастити жовтком.

Дивіться також:  Торт з маскарпоне – 8 рецептів, як приготувати смачний торт з ніжним вершковим сиром